sv Slikkerveer ziet Pelikaan tot driemaal toe langszij komen

14 October 2024, 08:53 uur
Lokaal
Roelie 't Jong

sv Slikkerveer had een zware dobber aan hekkensluiter Pelikaan. Het spel golfde bij vlagen op en neer, al hadden de Ridderkerkers in de openingsfase van het duel al wel meteen flink afstand kunnen nemen. Dat lukte niet, waardoor de ploeg van Gijs Zwaan genoegen moest nemen met een 3-3 gelijkspel.

In de zevende minuut werd Boy van Reede goed aangespeeld door Leon Steketee en scoorde hij de 0-1. Ten onrechte werd het doelpunt afgekeurd. Scheidsrechter De Gans nam het vlagsignaal van de assistent over, waardoor deze treffer niet doorging. Een minuut later was het wel raak voor Slikkerveer. Dit keer werd Casper Gerritse diep gestuurd en zijn voorzet was op maat bij Bas Mulder bij de tweede paal, die de bal eenvoudig kon binnen schieten: 0-1. Weer een paar minuten later had het weer raak kunnen zijn. Na een aanval over meerdere schijven stond Zepp Jacobs aan het eind van de aanval, maar zijn schot ging net over. Uit een tegenaanval van Pelikaan werd ook meteen gescoord door Jordy van Buren, die de bal uit een voorzet vanaf rechts hard en hoog binnen schoot: 1-1.

Slikkerveer moest weer opnieuw beginnen en kreeg naarmate de eerste helft vorderde ook steeds betere kansen. In de 27ste minuut kopte Remco Buist nog naast uit een voorzet van Mike van Dongen. Drie minuten later schoot Boy van Reede op aangeven van Bas Mulder voorlangs. Ook Casper Gerritse en Zepp Jacobs kopten de bal nog net naast, maar in de 36ste minuut was het wel raak. Leon Steketee werd het eindstation van een lange aanval over veel schijven. Vanaf de rand van de zestien schoot hij beheerst in de verre hoek binnen: 1-2.

Bas Mulder dacht later dat zijn vrije trap zo het doel in zou gaan, want keeper Francissen stond bij de tweede paal opgesteld. Helaas stapte scheidsrechter De Gans net naar voren en kreeg de bal op zijn rug. Daarna was het nog even hachelijk in de zestien van Slikkerveer toen de bal die via Mike van Dongen richting Ricardo Kieboom ging werd gezien als een terugspeelbal. De vrije trap van Pelikaan werd echter goed verdedigd. De laatste kans voor rust was voor Casper Gerritse die op de binnenkant van de paal kopte. Zodoende bleef het 1-2 bij rust.

In de tweede helft bleven beide teams de aanval zoeken. Een lichte duw werd binnen de eerste minuut na rust meteen beoordeeld als een penalty voor Pelikaan. Jeffrey Nossent benutte dit buitenkansje voor de thuisploeg: 2-2. Drie minuten later werd aan de andere kant Boy van Reede ook vastgepakt en Slikkerveer hoopt ook een penalty te krijgen, maar scheidsrechter De Gans wuifde het weg. In de 61ste minuut was Zepp Jacobs dichtbij een treffer. Zijn schot verdween via de vingertoppen van Francissen en de paal naast.

Een minuut later was het wel raak. Uit een fraai opgezette één-twee met Remco Buist scoorde Zepp Jacobs beheerst de 2-3. Twee minuten later kopte Boy van Reede over het doel uit een vrije trap van Romain van Bruggen. Daarna werd Slikkerveer langzaam maar zeker verder achteruit gedrongen. John van Vugt redde nog een keer knap op de doellijn toen Ricardo Kieboom al gepasseerd was. In die periode kreeg Slikkerveer in de verdediging de bal niet altijd goed weg. Een kopbal van Jesse Ringlever belandde zo voor de voeten van Riley Hato, die van dichtbij binnen schoot voor Pelikaan: 3-3. Daarna was de laatste kans van de wedstrijd nog voor Slikkerveer. Remco Buist legde de bal met de borst goed terug op Casper Gerritse, maar zijn schot ging net over. Zodoende bleef het bij een 3-3 gelijkspel.

Aankomende zaterdag 19 oktober speelt Slikkerveer om 14.30 uur thuis op het eigen sportpark tegen ZBC ’97 uit Zwijndrecht.

Opstelling sv Slikkerveer: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Ryan van Dongen, John van Vugt, Mike van Dongen, Romain van Bruggen (69 – Jesse Ringlever), Bas Mulder (75 – Sem Meulstee), Zepp Jacobs, Leon Steketee, Remco Buist en Casper Gerritse.