Saturnus'72 wint overtuigend van Groene Ster

22 October 2024, 07:02 uur
Lokaal
Pixabay

De handballers van Saturnus’72 hebben zaterdagavond hun eerste thuiswedstrijd tegen Groene Ster uit Zevenbergen overtuigend gewonnen. Na twee uitwedstrijden met een gelijkspel en verlies was dit een welkome overwinning.

De verwachting dat dit een stugge en harde tegenstander is kwam uit. Groene Ster nam brutaal met enkele onderhandse schoten binnen 10 minuten een voorsprong (2-4). Gelukkig was de dekking daarna snel op orde en kon de ingebrachte Jordi Loo met vier treffers op rij het verschil ombuigen. Vooralsnog bleef het deze vier treffers van Loo omdat hij gelijk mandekking kreeg. Hierdoor kwamen er wel mogelijkheden voor andere Ridderkerkers waardoor de rust met 21-16 kon worden aangevangen.

In de rust kwam assistent coach Niels Streefland met een lumineus idee om de mandekking van Jordi Loo te omzeilen. Dit pakte goed uit, andere opbouwers kwamen vrij op de cirkel en binnen korte tijd was het verschil opgelopen naar 10 treffers (33-23). Groene Ster stribbelde nog even tegen maar kon niet voorkomen dat de Ridderkerkers overtuigend met 40-28 won. Het enige minpunt was het uitvallen van Richard van Dijke met een kuitblessure. Het is nog onduidelijk wat voor gevolgen dit zal hebben voor de komende dagen of weken.

Zaterdag staat in de eigen huis de inhaalwedstrijd met White Demons op het programma. In de eigen hal begint deze wedstrijd om 19.30 uur.