RVVH dwingt Achilles Veen op de knieën

13 October 2024, 14:30 uur
Lokaal
Theo Leenheer

RVVH hield de punten in eigen huis tegen titelpretendent Achilles Veen. In een aantrekkelijke wedstrijd, met voor rust een sterkere thuisploeg waar na de rust de gasten sterker waren, werd het na een 1-1 ruststand uiteindelijk 3-1 voor Hercules.

RVVH begon goed aan de wedstrijd en drong de opponent terug. Aan niets was te zien dat er tegen een kandidaat voor de bovenste plaatsen werd gespeeld. RVVH verkeerde in een andere vorm dan de week er voor in Gorinchem. Er was continue druk richting de goal van Mathijs Donatz. Al na tien minuten bereikte Philip Dragon de overal opduikende Khalid Rahli die zijn te zachte inzet gepakt zag worden door Donatz. Na ruim een kwartier een behoorlijke aanval van RVVH over rechts waarbij Dragon uiteindelijk de rebound niet ver over kopte. Aan de andere kant een spaarzame uitval maar wel kansrijk middels Jens Verschuren die hard inschoot maar recht in de handen van keeper Tim Elkhuizen.

Na ruim een half uur werd RVVH beloond. Een goede aanval via de rechterkant waarbij de opgestoomde Jessie Proost via een snelle actie Rahli wist te vinden die resoluut de 1-0 binnen schoot. Dit werd echter niet de ruststand. Uit het niets en een beetje tegen de verhouding in op dat moment kwamen de Veners kort voor de rust langszij. Een vrije trap vanaf de linkerkant van Jari Koenraat schoot door bij de tweede paal waarna Fabian Korporaal via een snoeiharde inzet en via Elkhuizen raak schoot, 1-1. Dat werd ook de ruststand.

Na de rust een toch ander beeld. Nu was het Achilles Veen dat RVVH terug drong. De gasten tapten uit een ander vaatje en legden de thuisclub hun wil op. Wederom Verschuren schoot maar net over en een stuitend schot van Jochem Scheij kon door Elkhuizen worden gekeerd. Aan de andere kant vloog een inzet van wederom Dragon maar net over. Ook Guytano dos Santos zag zijn zachte inzet na een kluts maar net naast hobbelen. Na ruim een uur wederom een schot van Scheij na terugleggen van Pim Goossens maar was Elkhuizen met een knappe redding de zaak meester. Uit de daarop volgende corner kopte Goossens over. Ondanks het sterkere optreden van de gasten na de rust kreeg ook RVVH kansen. Rahli bleef, na een voorzet van Proost, zonder succes. Een kleine 20 minuten voor tijd belandde een voorzet van de opgestoomde Dragon op de hand van een Achilles Veen-verdediger.

Scheidsrechter Huijs wees gedecideerd naar de stip. Dos Santos ging achter de bal staan en op Panenka-achtige wijze schoot hij RVVH onverwacht en misschien wel tegen de verhouding op dat moment naar een 2-1 voorsprong. Dit bleek achteraf het breekpunt in de wedstrijd. Twee minuten later leken de gasten gelijk te maken maar de goal van invaller Joey Lokasi werd wegens buitenspel geannuleerd. Achilles Veen zette nu alles op de aanval en waren meermaals dichtbij de gelijkmaker maar Verschuren zag zijn harde inzet van de lijn gehaald door Sven Dijkgraaf, Scheij schoot maar net voorlangs en nogmaals Verschuren zag zijn schot net naast de paal belanden.

Diep in de blessuretijd besliste de thuisploeg dan toch de wedstrijd. De ingevallen Everton Pires Tavares bediende in de diepte Rahli, die vervolgens Donatz omspeelde om uit een moeilijke hoek de bal in het doel te deponeren, 3-1. De voor het publiek leuke en bij vlagen goede wedstrijd was daarmee beslist. RVVH pakte dan toch onverwacht de zege tegen een tegenstander die bovenin mee zal blijven doen. Maar in deze competitie blijkt iedereen van iedereen te kunnen winnen en dat werd maar weer eens bewaarheid aan de Sportlaan deze middag.

RVVH - Achilles Veen 3-1 (1-1)