Ridderkerks Dagblad | Drie vergaderingen gemeenteraad vandaag en morgen
mainImage

Drie vergaderingen gemeenteraad vandaag en morgen

Beeld uit een in maart gehouden digitale commissievergadering.
7 april 2021, 12:43 uur
Lokaal

door Geert van Someren

Voor vandaag en morgen staan drie vergaderingen van de Riddeerkerkse gemeenteraad in de planning. Dat betreft twee commissievergaderingen respectievelijk woensdag- en donderdagavond. Voor donderdagavond is – voorafgaand aan de commissievergadering – een extra vergadering van de gemeenteraad gepland. Het zijn alle drie digitaal te houden vergaderingen, die zijn te volgen via ‘Raad in Beeld’.

Die extra raadsvergadering heeft één agendapunt: het voorstel van het college van B&W om 755.000 euro beschikbaar te stellen voor de aankoop van een deel van het museum aan de Rijksstraatweg in Rijsoord. Dat gaat uitsluitend om wat ooit het schoolgebouw was. De gemeente Ridderkerk heeft daarvoor het eerste recht van koop, maar is niet geinteresseerd in het voorhuis en in wat er in het museum staat. De zaak komt eerst vanavond aan de orde in de eerste van de twee commissievergaderingen.

Andere belangrijk agendapunt zijn woensdagavond de Regiovisie Jeugdhulp Rijmond, de nieuwbouw van het Integraal Kindcentrum De Wingerd en de eerder geuite wens van de gemeenteraad voor een eigen beleid – los van Barendrecht en Albrandswaard – bij het speciaal vervoer van doelgroepen. Wat dat laatste betreft heeft het college recent laten weten daar de kosten te hoog van te vinden, terwijl de bezuinigingen niet veel problemen geven bij de reizigers.

Zie ook https://ridderkerksdagblad.nl/lokaal/geen-afwijkend-beleid-speciaal-vervoer-ridderkerk

en https://ridderkerksdagblad.nl/lokaal/gemeente-wil-niet-de-inventaris-van-het-museum


Foto: Geert van Someren