Raadsleden willen Formule E in Rotterdam

21 June 2019, 23:24 uur
Sport
mainImage

Rotterdam wordt warm gemaakt voor een Formule E-race in de binnenstad. De vrouwelijke raadsleden Van Wifferen (D66) en Van Groningen (VVD) jagen zelfs op een Nederlandse primeur voor de havenstad en gokken daarbij niet alleen op de samenwerking met ‘’onze internationale Mobility City Campus’’, maar vinden dit zelfs ‘’een vanzelfsprekendheid.’’ Belangrijkste motief: De Formule E is een jonge opkomende autosportklasse waarbij enkel volledig elektrische auto’s worden gebruikt.

Volgens het tweetal is een Formule E-race in de (binnen)stad een evenement dat veel bezoekers kan trekken. ‘’Het duurt kort en neemt relatief weinig ruimte in beslag. Maar het wordt wel door miljoenen mensen over de hele wereld bekeken’’, schrijven ze aan sportwethouder Sven de Langen met de vraag of hij gelijk naar een locatie kan kijken. ‘’Formule E draagt bij aan innovatie op het gebied van duurzame mobiliteit en zorgt op een leuke manier voor betrokkenheid hiermee.’’

De Formule E is nu in zijn vijfde seizoen. Dit seizoen worden de races onder andere gereden in Parijs, Berlijn, New York, Marrakesh, Hong Kong en Mexico-City. De wedstrijd in Parijs leverde enkele weken geleden de eerste Nederlandse overwinning op. Coureur Robin Frijns tekende voor die overwinning in de ePrix.