Ridderkerks Dagblad | Vervanging van 35 meter damwand Bolnes nodig
mainImage

Vervanging van 35 meter damwand Bolnes nodig

De damwand die bij en deels onder de kleine wandelpier ligt aan de voet van appartementengebouw De Toren is in slechte staat.
13 oktober 2021, 10:55 uur
Lokaal

door Geert van Someren

De damwand langs de oever van de Nieuwe Maas, tussen de Ankerplaats en de Werfkade in Bolnes, moet over een lengte van 35 meter worden vervangen. De damwand is daar in slechte conditie, zo heeft onderzoek door de gemeente Ridderkerk uitgewezen. Een duikteam heeft onlangs ter plaatse de wand onder water geïnspecteerd.

Het mankement is aan het licht gekomen, omdat achter de damwand ineens twee grote zinkgaten ontstonden. De gemeente benadrukt in een informatiebrief aan de omwonenden dat de veiligheid van de kade niet in gevaar is.

Ingewikkeld
De vervanging van de damwand is niet op korte termijn te realiseren. “Dat komt door het ingewikkelde karakter van het project. Met de kennis van dit moment neemt de voorbereiding van dit project minimaal een jaar in beslag. Zoals het nu naar uit ziet, starten we met de uitvoering in het tweede kwartaal van 2023”, zo laat de gemeente weten. Wel worden de zinkgaten achter de damwand nog dit jaar opgevuld.

Zie ook https://ridderkerksdagblad.nl/lokaal/zinkgaten-achter-damwand-langs-rivier-nieuwe-maas


Foto: Geert van Someren