Met de draak gestoken

3 April 2021, 10:20 uur
Lokaal , Columns
mainImage

Afgelopen week was het 1 april, dat zal ongetwijfeld niemand zijn ontgaan. Niet alleen de vierde maand van het jaar heeft zijn intrede gedaan, maar ook traditioneel een dag dat je een grap uit kunt halen. Ik heb er aardig wat voorbij zien komen, soms ook echt dat ik dacht...hoe komen ze erop. Geweldig, sommige zo goed dat ik er ook echt ingetuind ben. Bij andere grappen lag het er zo duimdik bovenop dat zelfs ik binnen een seconde door had dat het niet waar kon zijn. Al met al kan ik er wel om grinniken welke capriolen er uit zijn gehaald.

Met mijn team zaten we aan het begin van de week digitaal bij elkaar en daar opperde iemand; kunnen wij er ook niet aan mee konden doen? Dan ga je toch met elkaar wikken en wegen. Kan het wel? En zo ja, hoe dan? Naast voorpret toch ook een hele serieuze ondertoon. Soms zit je wel eens wat dwars en de mogelijkheid er 1 dag in het jaar is dat je een grap kunt maken heeft voor ons de doorslag gegeven om vol gas het een en ander in orde te maken. Een foto bewerken daar zijn we niet goed in, dus heel hard ‘hellup’ geroepen naar iemand die daar beter in is dan wij, gelukkig wilde die ons helpen en zo geschiede. Tekst erbij en hoppa, persbericht eruit naar enkele mediakanalen, wel natuurlijk van te voren gevraagd of ze eenmalig hun medewerking zouden willen verlenen en op 1 april... 

Vervolgens verscheen er een foto met tekst in de media en op onze Facebook dat het aloude draakje (speeltoestel ooit een geschenk aan het winkelcentrum) die recentelijk was weggehaald en waarvan niet duidelijk is of deze nu wel of niet terug gaat komen opgeknapt weer terug is gezet. Natuurlijk wel in onze kleuren Geel en Blauw. De “waardige” vervanger alweer het veld heeft moeten ruimen voor het enige echte origineel. Helaas moet ik u dus teleurstellen. De originele Draak staat nog steeds te verpieteren op een opslagplaats en kunnen kinderen van de glijbaan af van een draakje besteld uit een catalogus.

Naast dat het een ludieke actie van ons was heeft het ook wel wat leermomenten opgeleverd. We wisten wel dat veel mensen herinneringen hebben aan de draak in het winkelcentrum, maar dat het ook zo leeft onder de jeugd dat hebben we een beetje onderschat. Het ging gewoon ‘viraal’ op de door hen gebruikte social mediakanalen. Goed om dit ook eens goed onder ogen te zien en dit zeker niet te onderschatten. Legio mensen zullen ongetwijfeld zeggen... lekker belangrijk om je druk te maken over een draakje wat ook nog eens ‘slechts’ een speeltoestel is, er zijn wel belangrijkere zaken om je druk om te maken. Ongetwijfeld, maar wat voor de één belangrijk is, is niet belangrijk voor de ander. 

Vooralsnog hebben wij dus eenmalig de draak gestoken met het draakje. Hopelijk staat deze snel opgeknapt weer terug op zijn originele plek. Met de huidige technieken moet dat vast niet zo moeilijk zijn. Ondertussen ga ik, samen met mijn team, me buigen over andere ook belangrijke zaken, voordat er iemand commentaar heeft :-)

Karin Kayadoe
Fractievoorzitter Leefbaar Ridderkerk