Correctie op keuzes raadsleden voor zwembad

19 April 2024, 16:32 uur
Lokaal
mainImage
Geert van Someren
De fractie van EVR in de gemeenteraad. Rechts Jim Kloos.

door Geert van Someren

In het artikel over de keus van de leden van een raadscommissie voor een van de vier scenario’s voor het nieuwe zwembad is een fout gemaakt. Bij de stemmers voor het meest uitgebreide en duurste scenario 2 werd de fractie van Echt voor Ridderkerk (EVR) genoteerd. Dat is onjuist. EVR gaf uiteindelijk aan te kiezen voor scenario 4, waarin het bad voor de doelgroepen wordt gecombineerd met het recreatiebad.

Raadslid Jim Kloos zei daar afgelopen dinsdag het volgende over: “Binnen de fractie heerst grote twijfel tussen 2 en 4. De discussie gehoord hebbende, zijn wij geneigd toch te gaan voor de vierde variant”.

Meerderheid

Daarmee spreken zes van de tien fracties zich in de commissie uit voor scenario 4: CU, LR, GL, EVR, VVD en Bop1. Aan scenario 2 geven P18Plus, SGP, PvdA en CDA de voorkeur. Weliswaar kiest in de commissie daarmee een meerderheid voor de vierde optie, in de gemeenteraad liggen de verhoudingen anders. Daar is niet het aantal fracties maar het aantal raadsleden bepalend. Scenario 4 kan steunen op dertien raadsleden. Scenario 2 op zestien raadsleden.

 

Zie voor het originele artikel: https://ridderkerksdagblad.nl/Lokaal/raadsleden-kiezen-twee-scenarios-voor-nieuwe-zwembad