Bouw Hof van Ridderkerk begonnen

23 March 2023, 12:05 uur
mainImage
Gemeente Ridderkerk
Wethouder Kees van der Duijn Schouten sprak de toekomstige buren toe voor zij het bouwbord onthulden.

De bouw van Knarrenhof Ridderkerk is begonnen. De komende maanden krijgen de 27 woningen aan de Kapteynstraat steeds meer vorm.
 
De eerste woningen worden rond de jaarwisseling opgeleverd, is de verwachting. Wethouder Kees van der Duijn Schouten was vrijdag 17 maart aanwezig bij de onthulling van het bouwbord.
 
Zelfredzaam
Knarrenhof is een landelijke stichting met een maatschappelijk doel: zelfredzame senioren kunnen er deel uitmaken van een leeftijdsbestendige woongroep binnen een gemeenschapsvriendelijke woonomgeving. Een groep inwoners meldde zich in 2019 bij de gemeente met de wens om een Ridderkerkse Knarrenhof te realiseren. Dankzij deze ontwikkeling kunnen senioren langer zelfstandig wonen.
Wethouder Van der Duijn Schouten: “We zijn blij dat inwoners hier zelf het initiatief voor namen. Het is mooi om te zien dat hun plan nu letterlijk van de grond komt.” De wethouder riep de toekomstige bewoners op te investeren in elkaar: “Een goede relatie met de buren is belangrijk voor een prettige woonsfeer.’’
 
Gemeenschappelijk
De woningen in Het Zand worden gebouwd in een hofstructuur. De bewoners krijgen een eigen achtertuin en een gemeenschappelijke binnentuin. Ook komt er een gemeen­schappelijke binnenruimte, een ‘Hofhuis’.
Voor de bouw en exploitatie werkt Knarrenhof samen met Wooncompas. Er komen zeven sociale huurwoningen. Knarrenhof verwacht dat belangstellenden hier in het tweede kwartaal van dit jaar bericht over krijgen. Daarnaast worden er twintig koopwoningen gebouwd, die inmiddels allemaal verkocht zijn.


Vereniging Knarrenhof Ridderkerk wil meer projecten als de Hof van Ridderkerk van de grond krijgen. Enkele honderden belangstellenden staan al op de wachtlijst en de vereniging telde in korte tijd al zo’n vijftig leden.
 


Door: Gemeente Ridderkerk