Alleen coronatoegangsbewijs op Coolsingel bij marathon

24 September 2021, 18:38 uur
Rotterdam & Regio
mainImage
Rotterdam Branding Toolkit - Robin Utrecht

De deelnemers aan de 40e editie van de marathon van Rotterdam op 24 oktober hebben geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook toeschouwers langs de kant in Rotterdam hoeven geen vaccinatie- of herstelbewijs te tonen, met uitzondering van degenen die staan langs de Coolsingel, waar de finish van de marathon ligt.

Deelnemen aan een hardloopwedstrijd in de openlucht wordt gezien als sportbeoefening en daarvoor zijn geen coronamaatregelen nodig, meldt organisator Golazo. Ook voor toeschouwers langs het parcours wordt het evenement gezien als doorstroomactiviteit en zijn die maatregelen niet nodig.

De organisatie maakt alleen een uitzondering voor toeschouwers langs de Coolsingel. Dit is een afgesloten gebied langs het parcours en daar zullen zij wel gecontroleerd worden op een coronatoegangsbewijs. Verdere informatie daarover wordt nog bekendgemaakt.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam liet vorige week al weten dat de marathon een vergunning krijgt. De organisatie maakte al de komst bekend van de Belg Bashir Abdi, die op de Olympische Spelen in Tokio brons veroverde op de marathon. Abdi wil het Europees record van 2.04.16 aanvallen.

Golazo meldde begin van de week al dat voor de marathon van Eindhoven op 10 oktober geen coronatoegangsbewijs vereist is voor de deelnemers en de toeschouwers.