mainImage

Ridderkerk zet streep door wachtlijsten WMO

De fractie van de ChristenUnie donderdagmorgen bij de aanvang van de raadsvergadering. Rechts raadslid Erna de Wolff.
4 november 2021, 13:29 uur
Lokaal

door Geert van Someren

Ridderkerks wethouder Laurens Franzen staat “zeer sympathiek” tegenover een motie van de ChristenUnie om de oplopende wachtlijsten voor het krijgen van zorg in het kader van de WMO in één keer op te schonen. Hij heeft dat donderdagmorgen gezegd in de gemeenteraad bij de behandeling van de begroting.

Alle aanvragen tot 4 november worden met een beschikking toegekend, zonder er inhoudelijk naar te kijken. Dat is met uitzondering van aanvragen voor verbouwingen en vervoer. Wel wordt binnen een jaar opnieuw gekeken naar de meldingen. Waar nodig wordt de beschikking dan aangepast.

Termijnen overschreden

Op dit moment is de personeelsbezetting voor het afhandelen van zorgaanvragen onvoldoende. Het ziet er niet naar uit dat het op korte termijn voldoende is. Vastgelegde termijnen worden fors overschreden.

Royale meerderheid

De motie van raadslid Erna de Wolff (ChristenUnie) is mede ondertekend VVD, PvdA, SGP, CDA, Leefbaar Ridderkerk en twee raadsleden van EVR. Ook kan De Wolff rekenen op de steun van partij 18Plus. Dat is bij elkaar al een zeer royale meerderheid van de gemeenteraad. De motie zal dan ook zonder problemen vanavond worden aangenomen.


Foto: Geert van Someren