Man uit Ridderkerk aangehouden vanwege rellen in Den Haag

7 June 2024, 13:27 uur
Lokaal
mainImage
AS Media

De politie heeft in het onderzoek naar de ernstige rellen op 17 februari aan de Fruitweg in Den Haag opnieuw aanhoudingen verricht. Op dinsdag 4 juni werden twee mannen van 23 en 24 jaar in Apeldoorn aangehouden. Op woensdag 5 juni een 26-jarige inwoner uit Haarlem en een 25-jarige man uit Ridderkerk. De vier mannen worden verdacht van openlijke geweldpleging. 

Rond het zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag braken op zaterdagavond 17 februari ernstige rellen uit nadat een groep Eritreeërs de confrontatie zocht met een andere groep. Dat is ze uiteindelijk niet gelukt. 

Ernstige confrontatie
De relschoppers gingen vervolgens een harde confrontatie aan met de politie, andere hulpverleners en journalisten. Het liep volledig uit de hand. De relschoppers waren buiten zinnen en vernielden zo'n beetje alles wat hen voor de voeten kwam. Auto's, ramen maar vooral de politie en de brandweer moesten eraan geloven. Behalve de materiële schade raakten veel agenten gewond.

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet uitgebreid onderzoek naar deze rellen. Het onderzoek is nog steeds in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.