mainImage

Gemeente geeft Renee afgepakte bijstandsuitkering terug

13 januari 2022, 18:31 uur
Lokaal

In de uitzending van EenVandaag van woensdagavond stond Renee centraal. De vrouw zag haar bijstandsuitkering stopgezet worden door de gemeente Ridderkerk omdat ze niet kon bewijzen dat ze boodschappen had gedaan voor haar moeder. Nu gaat de gemeente haar - met terugwerkende kracht - een nieuwe uitkering geven. Dat meldt het tv-programma. 

In mei bleek dat er een te hoog bedrag stond op een rekening die Renee deelt met haar moeder. Aantonen dat ze de wekelijkse boodschappen die die ze voor haar moeder van die betreffende betaalde, lukte haar niet. De gemeente, die zegt dat Renee meermaals is gewaarschuwd, vorderde 2.500 euro aan bijstand in én zette haar uitkering stop. 

Direct na het intrekken van de uitkering diende Renee een nieuwe aanvraag bij de gemeente. Die loopt nog. Haar vaste lasten werden het afgelopen half jaar betaald door een familielid. Bovendien is Renee sindsdien klant bij de Voedselbank. 

Tegenover EenVandaag laat Renee veel positieve reacties te hebben gehad op haar verhaal. "Heel veel mensen steken me een hart onder de riem. Iedereen leeft mee. Het is hartverwarmend." Ze is blij met het telefoontje van de gemeente, waarin haar werd verteld dat de uitkering vanaf augustus met terugwerkende kracht zal worden terugbetaald. 

EenVandaag meldt verder dat er dinsdag nog een gesprek volgt met de wethouder. Of de terugvordering van 2.500 euro wel overeind blijft, is nog onduidelijk. De gemeente wil niet meer inhoudelijk op de zaak reageren. 


Foto: EenVandaag