19 May 2024, 22:19 uur
Lokaal
mainImage
PR

Een anticlimax. Zo valt de laatste wedstrijd van het seizoen uit het perspectief van Bolnes wel te noemen. Met nog één wedstrijd op het programma en een voorsprong van één punt op WDS en twee punten op SPV ’81, had Bolnes een overwinning nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Waar iedereen geen rekening mee gehouden had, gebeurde toch…

Met veel publiek langs de lijn betraden Bolnes en NOC Kralingen, de nummer 4 van de ranglijst, het hoofdveld op de Bolnesser Berg. Scheidsrechter Biesot floot rond de klok van 14.30 voor het begin van de wedstrijd de thuisploeg ten aanval trok. Waar Bolnes vorige week ASW van het kastje naar de muur speelde, lukte het ditmaal niet om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Het was aan doelman Maasbach te danken dat de thuisploeg niet op een vroege achterstand kwam toen hij spits Diaz Lopez van het scoren weerhield. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen de blauw-witten iets beter in zijn spel. De beste kans was voor Noury Mulder die doelman Blanker omspeelde, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door centrale verdediger Santos Oliveira. Met een 0-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Het was Bolnes wat iets vaker de bal had, waarbij NOC Kralingen vooral gokte op hun snelle aanvallers. Waar Hilkemeijer en Buist met kopballen dicht bij een openingsdoelpunt waren, viel het doelpunt in de 85ste minuut aan de andere kant. Cihan Kolay wist een voorzet bij de tweede paal binnen te lopen. Omdat gedurende de wedstrijd bleek dat Bolnes aan een gelijkspel voldoende zou hebben, zette het alle zeilen bij om tot een gelijkmaker te komen. Toen Soufian Zarouk in de blessuretijd ook nog de 0-2 binnen schoot, verloor Bolnes alle hoop op een kampioensfeestje.

Omdat SPV ’81 wist te winnen van WDS kroont de nummer 3 van de competitie zich tot kampioen en zal Bolnes alle scherven bij elkaar moeten rapen om zich op te maken voor de nacompetitie. In deze nacompetitie zal het aantreden tegen de nummer 12 uit de vierde klasse B