Vrijmarkt op Koningsdag: Dit zijn de spelregels

mainImage
Vrijmarkt op Koningsdag: Dit zijn de spelregels


Zoals ieder jaar wordt op Koningsdag de vrijmarkt gehouden in het centrum van Ridderkerk. Iedereen die zijn of haar speelgoed of andere spulletjes een nieuwe toekomst wil geven mag deelnemen aan de markt. De vrijmarkt wordt gehouden in de voetgangersgebieden van het centrum en op en rondom het St. Jorisplein.

Spelregels
- De vrijmarkt is van 7.00- 17.00 uur open en u mag vanaf 6.00 uur uw spullen uitstallen

  • -  Houdt bij het uitstallen van uw spullen rekening dat u geen deuren, winkels en terrassen blokkeert voor winkelend publiek, hulpdiensten en bewoners. Ook dient u de blindengeleidestroken vrij te houden.

  • -  De vrijmarkt wordt niet gehouden op het Koningsplein in verband met de aubade, live muziek, DJ’s en de be- reikbaarheid voor hulpdien- sten.

  • -  U mag uw spullen uitstallen over een grootte van maximaal 6 m2. Het plaatsen van kramen of partytenten is niet toegestaan. U mag wel (tuin) stoelen of een klein tafeltje gebruiken.

  • -  De vrijmarkt is alleen bestemd voor de verkoop van eigen spullen door particulieren.

- Verkoop van goederen met commerciële bedoelingen is niet toegestaan.

- Uw niet verkochte spullen kunt u tussen 12.00 en 17.00 uur aanbieden bij de laadwagens van Opnieuw & Co, op het Jorisplein en op het pleintje bij Bakker Voordijk. Medewerkers van Opnieuw & Co beoordelen de bruikbaarheid van de aangeboden spullen.

- Neem uw afval na afloop mee naar huis. U krijgt een boete wanneer u uw afval achterlaat.

Om een goede sfeer te waarborgen zijn politie en toezichthouders van de gemeente aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

| Foto: Digitaal Dagblad