Vanaf maandag kans op lage helikopters

mainImage
Vanaf maandag kans op lage helikopters

Volgende week bestaat de kans dat er af en toe een helikopter lager dan normaal over Ridderkerk vliegt. De minister van defensie heeft ten behoeve van een gezamenlijke oefening van het Defensie Helikopter Commando en eenheden van het Commando Landstrijdkrachten ontheffing verleend van de minimum vlieghoogte voor militaire helikopters. De ontheffing is van kracht op maandag 16 april 2018 van 17:00 uur tot 19:00 uur, dinsdag 17 april en woensdag 18 april 2018 van 17:00 uur tot 22:00 uur. Militaire helikopters mogen gewoonlijk niet lager vliegen dan 50 meter (150 voet). Tijdens de oefening, die vooral boven de Hoeksche Waard plaatsvindt, mogen de helikopters lager vliegen.

Gebieden met aaneengesloten bebouwing, en industrie- en havengebieden worden vermeden. Er wordt overigens niet continu laag gevlogen. De aanvliegroutes en -hoogten en de oefenlocaties zijn zodanig gekozen dat geluidhinder zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Op afstand bestuurde modelvliegtuigen mogen niet hoger dan 40 meter vliegen. Als iemand met de bestuurder van het modelluchtvaartuig meekijkt om deze te kunnen waarschuwen voor luchtvaartuigen, dan zijn vluchten met deze modelvliegtuigen tot een hoogte van maximaal 120 meter toegestaan.

De volledige ontheffing kun je hier lezen.


Foto: Digitaal Dagblad