Ridderkerks Dagblad | Ridderkerkse Jeanne Brandse vandaag 107 jaar!
mainImage

Ridderkerkse Jeanne Brandse vandaag 107 jaar!

Jeanne viert vakantie in Portugal. Inzet: Samen met achterkleinkind Lynthe een spelletje doen op de iPad.
15 augustus 2020, 13:14 uur
Algemeen

door Geert van Someren

De Ridderkerkse Jeanne Brandse viert vandaag in familiekring haar 107e verjaardag. Ze is voor zo ver bekend, de oudste inwoner van Ridderkerk, maar is nog zeer goed bij de pinken.

Van origine is Jeanne Tenwolde, zoals ze met haar meisjesnaam heet, geen Ridderkerkse maar een Rotterdamse, horen we van haar dochter.

Ze heeft op veel plaatsen gewoond, onder andere in Den Haag en IJmuiden. Samen met haar echtgenoot kwam ze ongeveer 65 jaar geleden wonen in de Oranjestraat in Slikkerveer. Dat kwam omdat een studievriend van haar man een Van Splunder was. Haar echtgenoot, die als bouwkundig ingenieur onder andere betrokken was bij de wederopbouw van de Rotterdamse haven, overlijdt op jonge leeftijd. Jeanne heeft daarna het leven weer mooi opgepakt. Ze wil niet bij de pakken neerzitten. Heeft veel vriendinnen. Leert bridgen, wat ze nu nog steeds elke week doet bij bridgeclub Irene. Ze gaat op reis. En ook dat doet ze nog steeds, zoals vorig jaar naar Portugal. Ze heeft inmiddels nu natuurlijk wel wat lichamelijke ongemakken, maar dat weerhoudt haar niet om nog lekker bezig te zijn in de tuin. Of om samen met haar jongste achterkleinkind Lynthe een spelletje te doen op haar iPad. Jeanne leest nog iedere dag de krant, dus ze weet nog prima wat er allemaal aan de hand is. Ze woont aan de Rijnsingel bij haar dochter.


Foto: PR