Nieuwe outfit gemaakt van gebruikte kleren

2 December 2019, 16:47 uur
Algemeen
mainImage
Geert van Someren
Bij de opening van de expositie Mooi Duurzaam in de Ridderkerkse bibliotheek staan v.l.n.r. Arianne Ripmeester (Kledingbank), Nathalie van Wingerden (ontwerpster sierraden), Miriam Renzen (Kledingbank), Marten Japenga (wethouder) en Gré van Oostenbrugge (modeontwerpster).

door Geert van Someren

Wethouder Marten Japenga heeft in de bibliotheek van Ridderkerk een mini expositie geopend over speciale mode. Hij deed dat door twee in elkaar geknoopte shawls te ontwarren. Het bijzondere van de mode expositie is dat modeontwerpster Gré van Oostenbrugge onbruikbare artikelen van de Kledingbank Ridderkerk omtoverde tot nieuwe, modieuze outfits.

Het motto van de Kledingbank, waar minima gratis kunnen winkelen, is dat de door inwoners van Ridderkerk geschonken kleren heel en schoon moet zijn. Maar van twee of drie stuks kleding die niet heel zijn, kan heel goed nog iets fraais worden gemaakt, zo bewijst Oostenbrugge. Het feit dat de wethouder duurzaamheid en recycling in zijn portefeuille heeft, maakt hem de logische keus voor de feestelijke opening van de expositie ‘Mooi Duurzaam’.

Aan de expositie leveren ook Nathalie van Wingerden met keramische sierraden en Erna Wouters met haar hoeden een bijdrage. De etalagepoppen zijn beschikbaar gesteld door modehuis Put in Ridderkerk. De expositie is geopend tot en met zaterdag 4 januari. De bibliotheek bevindt zich aan het St. Jorisplein 77 in het centrum.