Japanse duizendknoop richt schade aan

mainImage
Japanse duizendknoop richt schade aan

De Japanse duizendknoop zorgt voor veel ellende. De snelgroeiende en woekerende plant verdringt andere planten en struiken. De wortels veroorzaken schade aan wegen, woningen en andere bouwwerken.
De stengels groeien horizontaal onder de grond en komen overal naar boven waar ze weer een nieuwe plant vormen. De plant groeit soms enkele centimeters per dag en kan wel drie meter hoog worden!

Uit de tuin!
Groeit de Japanse duizendknoop in uw tuin? Dan kunt u hem het beste direct verwijderen. Knip de plant tot op de grond af en blijf dat wekelijks herhalen. Zo raakt hij uitgeput en komt hij na verloop van tijd niet meer terug.

Bij restafval
Ieder klein scheutje kan ergens anders een nieuw plantje worden. Voer de afgeknipte stengels daarom niet af via de composthoop of de bruine container! Doe ze bij het restafval in de groene container.

Er is nog geen goede methode gevonden om de Japanse duizendknoop te bestrijden. Proeven met chemische bestrij- dingsmiddelen werken het best, maar de gemeente heeft jaren geleden besloten geen chemische bestrijdingsmiddelen in de openbare ruimte te gebruiken. Daarom knippen en steken de medewerkers van de gemeente de Japanse duizendknoop regelmatig af.

Melden bij de gemeente
Ziet u de Japanse duizendknoop in de openbare ruimte? Meld dat dan via:
- www.ridderkerk.nl > Melding buitenruimte;
- telefoonnummer (0180) 451 234;
- WhatsApp 06-11 87 06 87.
Het liefst ontvangt men daarbij een foto van de locatie en/of een beschrijving daarvan.


Foto: Digitaal Dagblad