Dit moet je weten over de busstakingen

mainImage
Dit moet je weten over de busstakingen

Woensdag is de eerste dag van wellicht drie dagen stakingen in het openbaar streekvervoer. In Ridderkerk gaat het om twee vervoerders, RET en Arriva. Zij berichtten dinsdag als volgt op hun site:

RET:
De rechter heeft in het kort geding van 26 april jl. uitspraak gedaan dat de staking doorgang kan vinden. Dit houdt in dat de vakbonden FNV en CNV hun leden kunnen oproepen om mee te doen aan de landelijke stakingsdagen in het streekvervoer. De vakbonden staken omdat het cao-akkoord dat eerder gesloten werd, niet is goedgekeurd door zijn achterban.

Onder deze cao vallen ongeveer 240 RET collega’s. Op hen is de stakingsoproep van de bonden van toepassing. De stakingsoproep geldt niet voor de RET-medewerkers die vallen onder cao RET NV. Alle ritten van bus medewerkers die vallen onder de cao RET NV, worden (net als die van tram en metro) gewoon uitgevoerd.

Aangrenzende vervoersgebieden
Er wordt er ook gestaakt in de gebieden rond Rotterdam. Houd rekening met de mogelijkheid dat je bus niet rijdt of er geen aansluiting is op de dienstverlening van de RET.

Als gevolg van de staking worden tijdens de staking niet altijd de juiste vertrektijden getoond van de buslijnen in de dienstregeling en reisplanner op de RET website, in de reisplanner in de RET Real Time App of op de dynamische reisinformatieborden bij de haltes.

Actuele informatie in RET Real Time App
De app toont onder de optie 'Vertrektijden' altijd de juiste informatie of een rit daadwerkelijk wordt gereden. Ga als volgt te werk:

1) Start de app op of installeer de laatste versie voor IOS of Android op je telefoon
2) Zoek onder de optie 'Vertrektijden' in de app je vertrekhalte op
3) Kies je buslijn en richting
4) Je ziet aan het grijze icoon met bliksemschicht of de bus daadwerkelijk rijdt. Als dit icoon niet wordt getoond dan wordt de rit niet gereden.

Arriva:
De bussen in Dordrecht, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zullen zoveel als mogelijk volgens dienstregeling rijden. Houd wel rekening met extra reistijd en rituitval.

Afhankelijk hoeveel chauffeurs er staken zullen de bussen in Zuid-Holland Noord niet tot zeer beperkt rijden. Houd er rekening mee dat er vrijwel geen bussen rijden. We adviseren je alternatief vervoer te zoeken.

Bron: arriva.nl / RET.nl


Foto: Digitaal Dagblad