Ridderkerks Dagblad | Theater vanuit je luie stoel-tip: musical

Theater vanuit je luie stoel-tip: musical

mainImage

Door de maatregelen rondom het Coronavirus kan niemand op dit moment dubbel liggen van het lachen om die leuke cabaretier, ontroerd zijn door prachtig toneel of genieten van mooie muziek in het rode pluche van het theater. Het goede nieuws: Dit alles kan wél vanuit de luie stoel. Mét een wijntje, zak chips en de benen omhoog. Daarom introduceert Theater het Kruispunt ‘Theater vanuit je luie stoel’. Het theater zorgt dat iedereen op de hoogte blijft van livestreams van artiesten, ze geven tips over de leukste films en shows op de diverse streamingsdiensten en ze informeren over de meest creatieve initiatieven op het gebied van theater en cultuur.

Theater het Kruispunt tipt:
Nu er geen theatervoorstellingen meer zijn heeft D&G Theater besloten om hun trouwe theater- en musicalliefhebbers de gelegenheid te geven in deze crisistijd toch van enkele originele shows te kunnen genieten. De komende periode wordt er exclusief gedurende een week een voorstelling op hun eigen YouTube kanaal gezet! Deze week te zien: de musical Op Hoop Van Zegen.

Op Hoop van Zegen is een oer-Hollandse musical gebaseerd op het onverwoestbare toneelstuk van Herman Heijermans.

Sinds de première in 1900 is deze klassieker met enorm succes over de gehele wereld gespeeld. Het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje die man en zonen aan de zee verloor niemand onberoerd. Haar gevecht om te overleven te midden van sociale misstanden leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald.

De eerste musicalversie uit 2008 liet zien dat Op Hoop van Zegen nog niets aan zeggingskracht heeft verloren. In een bewerking van Allard Blom en Paul van Ewijk en met muziek van Tom Bakker. Indrukwekkend, aangrijpend en eerlijk: theater van nu zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Ellen Pieters (o.a. Adele Conny Jasperina – de Grote Drie en Wat Zien Ik ?!) is Kniertje en Ben Cramer speelt de rol van Reder Bos. De rollen van Geert en Barendje, de zonen van Kniertje, worden gespeeld door Charly Luske en Job Bovelander. Een talentvolle cast en een live orkest zorgen voor een onvergetelijke musical.

Bekijk de musical via bit.ly/DGCExclusiefOHVZ.

**Via www.theaterhetkruispunt.nl/theatervanuitjeluiestoel zorgen wij dat jij op de hoogte blijft van livestreams van artiesten, geven je tips over de leukste films en shows op de diverse streamingsdiensten en houden je op de hoogte over de leukste initiatieven op het gebied van theater en cultuur.**