Ridderkerks Dagblad | Jim Bakkum en VOF De Kunst in Barendrecht

Jim Bakkum en VOF De Kunst in Barendrecht

mainImage

Op zaterdag 14 viert Het Kruispunt haar 25-jarig bestaan met de opening van het culturele seizoen. Voor Het Kruispunt staan twee grote podia waarop diverse artiesten een spetterend optreden geven. Ook treden lokale amateurverenigingen op.

Jim Bakkum brengt een intieme ode aan de mooiste Nederlandstalige liedjes. The Bentleys zorgen voor een muzikale roadtrip door Engeland en de VS, boordevol muziek uit de 50’s en 60’s. Voor de kinderen zingt Sita de leukste liedjes uit het beroemde sprookje Doornroosje. Meezingen is gegarandeerd bij het optreden van VOF De Kunst, zij spelen alle bekende hits zoals Suzanne en Één kopje koffie. Convoi Exceptional sluit de dag af met dampende energieke improvisatieklanten en pompende live beats. De mannen hebben op vele podia gespeeld; van Oerol tot de Parade en van Zwarte Cross tot Pinkpop.  

Ook lokale verenigingen en talenten laten van zich horen op deze dag. Zo treedt de Harmonievereniging op met zowel het Jongerenorkest als het Aspirantenorkest, speelt het singer-songwriter duo Van Bezemwijk de mooiste liedjes en zorgt coverband No Excuse dat stilzitten onmogelijk is. Ook de winnaars van de talentenwedstrijd Talent Stage (een initiatief van Theater het Kruispunt en Blok0180) laten hun kunsten zien. De presentatie is in handen van ‘jakhals’ Sjoerd van Oortmerssen.

Verder staat deze feestelijke dag bol van de activiteiten in en om Het Kruispunt. Maak een rondje over de culturele markt op de Middenbaan en laat je inspireren en informeren door de vele (culturele) organisaties die Barendrecht rijk is. Kom een hapje eten of drinken op het terras van Spruit eten & drinken waar je eerste rang van alle optredens kunt genieten. Volg een workshop persberichten schrijven bij Digitaal Dagblad, laat je schminken, ga op de foto met Elmo, schuif aan bij de voorstellingen van Het Kleurfeest in de Bibliotheek en geniet van Hakim op het trappodium in Het Kruispunt. Neem een kijkje in de studio van Exxact Barendrecht en ga op de foto in de bibliotheek van toen. Bezoek in het kader van 25 jaar Het Kruispunt de fototentoonstelling en ga mee terug naar de tijd ver voor dat het eerste beton gestort werd én bekijk de transformatie van het gebouw door de jaren heen in beeld. 

Het evenement vindt plaats op zaterdag 14 september van 11.00 uur tot 17.30 uur en  is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.hetkruispunt.nl/25jaar.


Foto: Rosalie Van den Kerckhove