Ridderkerks Dagblad | Vrouwen Saturnus herstellen zich met winst

Vrouwen Saturnus herstellen zich met winst

mainImage

Het was zondag op het Reyerpark een wereld van verschil met vorige week. Tegen Twist zat er weinig beleving in de ploeg, maar nu vocht de ploeg tegen Roda’71 voor een goed resultaat. Met succes. 

Met Kim Stam als coach op de plek van Dylan Muller was de start flitsend. Binnen enkele minuten stond het 2-0. Helaas kon de ploeg deze start niet doortrekken. Integendeel zelfs. Roda’71 stroopte de mouwen op, ging agressiever verdedigen en werd gedurende een twaalftal minuten de bovenliggende partij. Van 2-0 werd het 2-5 alvorens Marieke Euser haar ploeg weer op sleeptouw kon nemen. Nu was het Saturnus dat het initiatief over nam en terug kwam tot 6-6 in de 27e minuut. Er had op dat moment al een voorsprong op het bord kunnen staan als de break-out wat beter was benut. Toch kwam die voorsprong bij rust (8-7).

Na de thee moest Saturnus even wakker worden. Binnen 60 seconden stond het alweer 8-9. Er ontstond een levendige wedstrijd met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Het werd 12-11 door een fraaie treffer van Romy Muller. Bij het daarop volgende vervolg van Roda kreeg Sanne Euser de bal ongelukkig op haar voet wat door de scheidsrechters Chrispijn en Van Duren gezien werd als spelbederf en dus een twee minuten straf. Roda probeerde hier voordeel uit te halen maar stuitte meerdere keren op keepster Chantal Daalder. Het verschil bleef beperkt tot 13-14. Brigitte Stout trok de stand via een strafworp, in tweede instantie, weer gelijk. Hierop ontstond een zeer levendig laatste kwart. Vijftig seconde voor tijd kwam Roda via een strafworp op 16-16. Gelukkig verdiende Saturnus 30 seconde later ook een strafworp die door Romy Muller werd verzilverd. Dit was gelijk het laatste wapenfeit en dus was de 17-16 overwinning een feit.

Kim Stam kon direct na afloop trainer Dylan Muller appen over het goede en verdiende resultaat. Wel moest ze beamen dat Saturnus de wedstrijd al eerder had moeten beslissen. De competitie ligt nu voorlopig enkele weken stil. Pas op 12 mei staat de volgende wedstrijd op het programma, opnieuw op eigen veld. Ventura 2 komt dan om 13.30 uur op bezoek.