Ridderkerks Dagblad | Vrouwen RVVH niet verder dan punt tegen Woezik

Vrouwen RVVH niet verder dan punt tegen Woezik

mainImage

In een wedstrijd waarin de vrouwen van RVVH duidelijk de beter spelende ploeg was, pakte Woezik uit Wijchen haar eerste competitiepunt.

Onder kunstlicht werd om 17.00 uur afgetrapt. Vorig seizoen keerde het nog puntloze Woezik het tij tegen RVVH waar de ploeg toen het eerste punt in de competitie pakte. De club uit Ridderkerk draait momenteel wat moeizaam. Toch zette RVVH vanaf de aftrap de Wijchenaren fel onder druk om duidelijk te maken dat er niets te halen viel in Ridderkerk. 

Na ruim 20 minuten kwam Woezik voor het eerst onder die druk uit en counterde de ploeg het strafschopgebied in van RVVH. Een ongelukkige overtreding van Celine Bruens werd door de goed leidende scheidsrechter Bugdaci tot strafschop gepromoveerd. De penalty van Lieke Tacken werd door keepster Lisette Snel gestopt, maar in de rebound scoorde Tacken alsnog. Met nog driekwart wedstrijd te gaan maakte RVVH zich geen zorgen. Onterecht, zo bleek. Tot drie keer toe werd een veelbelovende aanval van RVVH afgevlagd voor buitenspel. Twee daarvan waren, ook achteraf op de beelden, verre van buitenspel. Woezik bleef daardoor in de wedstrijd. Nog voor de rust maakte uiteindelijk Isabel Gulden de gelijkmaker voor RVVH. 

Na de rust hetzelfde beeld als in het eerste bedrijf. Een aanvallend RVVH en een counterend Woezik, dat steeds meer in het punt ging geloven. Door de aanvalsdrift van RVVH kreeg Woezik steeds meer ruimte om te counteren en werd zo een aantal keren gevaarlijk voor het doel te komen. Ook RVVH kreeg verschillende kansen op de voorsprong maar verzuimde de bal in het net te schieten. Op basis van de vechtlust van beide teams en de gemiste kansen was de uitslag wellicht terecht te noemen. Woezik is van de hatelijke 'nul' af en heeft mogelijk, net als vorig seizoen, tegen RVVH de weg omhoog gevonden. RVVH kan volgende week bij winst tegen Wartburgia, ondanks het puntverlies van vandaag, als vijfde de winterstop ingaan. Dan zal het wel de kansen af moeten gaan maken.


Foto: Johan Meijboom