Vrouwen RVVH fileren SSS in finale Voetbal Rijnmond Cup

17 June 2018, 19:50 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De finale van de Voetbal Rijnmond Cup was een wedstrijd om naar uit te kijken. RVVH en SSS zijn keer op keer gewaagd aan elkaar. Op voorhand dus een echte strijd om de dood of de gladiolen. Het werd ook een wedstrijd op het scherpst van de snede. Een finale zoals een finale hoort te zijn. Doelpunten, gele en rode kaarten en een penalty.  Met tien vrouw en een inzet voor twaalf man was het RVVH dat het podium op mocht om terecht de beker in ontvangst te nemen.

Zoals het een echte vrouwenwedstrijd betaamt begon de strijd een kwartier later dan gepland omdat SSS na de warming up naar binnen ging ondanks dat de aanvangstijd al was aangebroken, om om te kleden.  De dames van RVVH hadden deze intimiderende zet door en togen zelf ook naar de kleedkamer om zich nog even op te frissen.  De eerste helft was duidelijk voor de vrouwen uit Klaaswaal. De Hercules dames kwamen nauwelijks aan aanvallen toe. Daar waar er toch een aanval werd opgezet strandde deze al ruim voor de zestien.  Het was dan ook niet verrassend dat SSS op voorsprong kwam en met 1-0 weer de kleedkamer opzocht voor de rust.

Na de onderbreking kreeg de zeer vriendelijke scheidsrechter het steeds moeilijker. De strijd werd feller en hij hield de vriendelijkheid net iets te lang vol. Hierdoor ontstonden er irritaties over en weer en werden de duels feller en gemener. RVVH zette aan in de hoop de gelijkmaker  te scoren. Manuela Grootenboer was dichtbij de gelijkmaker maar de SSS verdediging had letterlijk handen en voeten nodig om een doelpunt te voorkomen. Handen mogen nu eenmaal niet worden gebruikt zodat de scheidsrechter een penalty toekende die door Grootenboer, zoals we gewend zijn, feilloos werd benut.

Vanaf de gelijkmaker was RVVH sterker. Niet alleen was de motivatie hoog, ook zag je de krachten bij de vrouwen van SSS afnemen. Ze konden het conditioneel niet allemaal meer aan. De tot voor kort vriendelijke scheidsrechter moest nu regelmatig aan de bak. Hij kon niet anders meer dan zijn kaarten aan verschillende speelsters te tonen met als dieptepunt een  discutabele rode kaart voor Isabel Gulden van RVVH.

Trainer Abdalla reageerde op de man minder situatie door achterin één op één te gaan spelen om zo de druk naar voren te houden. Daarbij vertrouwde hij terecht op de kwaliteiten van keepster Lisette Snel die tot twee keer toe de gelijkmaker voor SSS voorkwam.

SSS oogde het laatste half uur onmachtig waar de vrouwen van RVVH nog vol van energie waren.  Hoewel het tot op de laatste minuut spannend leek kwamen de Klaaswaalsen niet  meer tot een eindspurt. De ontlading bij de Ridderkerkse was groot toen de leidsman het eindsignaal blies. Het feest leek wel groter als toen promotie naar de topklasse werd bereikt. Niet alleen bij de speelsters maar ook bij het talrijk opgekomen publiek  vloeiden er tranen.

De vrouwenselectie  van RVVH sloot met de winst in de finale van de Voetbal Rijnmond Cup een succesvol seizoen af. Het tweede team won de KNVB beker en het eerste promoveerde ook nog naar de Topklasse.

RVVH:  Lisette Snel, Esmeralda van den Heerik, Danielle Noordermeer, Jamie van Rijsbergen (Celine Bruens), Lisanne van Gelder. Jaline Hoek (Celine Schot), Nikki Roest, Isabel Gulden, Manuela Grootenboer, Fu-sang Pott (Rachel van Harlingen), Alyssa Dijkstra.

Foto: Jan Pott