Vrouwen Rijsoord pakken verdiend eerste punt

21 October 2019, 11:32 uur
Sport
mainImage

Voor de derde competitiewedstrijd kregen de Rijsoord-vrouwen afgelopen zaterdag bezoek van Sleeuwijk VR 2. Na twee nederlagen was het belangrijk om een goed resultaat te behalen. Pech daarbij was dat het moest gebeuren met een selectie van slechts elf fitte speelsters. Door diverse redenen kon de trainer geen beroep doen op Denise Barendregt, Shanisa Pinas, Eva van Buuren en Elise van der Kuil, terwijl Daniela de Wilde noodgedwongen plaats nam op de bank.

De openingsfase begon met kansen voor beide teams. Al in de eerste minuut was er een kansje voor Chantal Vogel en direct daarna een kans voor Sleeuwijk, die echter door Mariëlle Bode uitstekend teniet werd gedaan. Terwijl de Rijsoord-defensie uitstekend functioneerde kregen de Rijsoordsen zelf ook mogelijkheden, waarbij opviel dat de wisselwerking tussen Nienke Lodder en Chantal Vogel steeds beter gaat lopen. Ook Demi Vrijman speelde als balvast aanspeelpunt een uitstekende wedstrijd. De beloning kwam tien minuten voor de rust toen Lodder met een prima dieptepass Demi Vrijman aanspeelde. Zij schoot vervolgens zeer beheerst binnen, waarmee zij de ruststand bepaalde op 1-0.

Rijsoord houdt stand in 2e helft
Na de pauze drong Sleeuwijk aan om de schade te repareren, maar een strijdend Rijsoord wenste vooralsnog niet te buigen. Tactisch goed georganiseerd hield men stand en na een klein kwartier leek zelfs de 2-0 te gaan vallen toen Chantal Vogel na een prima actie alleen door kon breken. Een redding van de keepster van Sleeuwijk voorkwam een grotere achterstand voor de gasten. Bij Rijsoord vloeiden langzamerhand de krachten weg en doordat Sleeuwijk na de pauze enkele fitte speelsters in had gebracht, werd de druk steeds groter.

Een kwartier voor het einde volgde dan toch de verdiende gelijkmaker. Hoewel Mariëlle Bode eerst nog prima redde was zij vervolgens kansloos op de rebound. De gasten probeerden hierna om alsnog de beslissing te forceren, maar het bleef toch bij deze 1-1 eindstand na een wedstrijd die onder leiding stond van een prima fluitende scheidsrechter Wim de Jong. Een groot compliment kregen de Rijsoord vrouwen voor het spel en de na rust getoonde strijdlust.