Voortijdig vertrek Pratto legt onmin in Feyenoord-top bloot

4 March 2021, 17:23 uur
Sport
mainImage
Feyenoord Media
Pratto

De verstandhouding tussen de directie van Feyenoord (Koevermans-Arnesen) en Dick Advocaat was al niet om over naar huis te schrijven en heeft recent een nieuwe knauw opgelopen met het verzoek van de Feyenoord-trainer om de Argentijn Lucas Pratto naar huis te sturen.

Arnesen heeft er weliswaar gehoor aan gegeven, maar is er niet blij mee. De ex-spits van River Plate kwam weliswaar als noodoplossing naar Rotterdam, maar niet gratis. Onbekend is hoeveel geld er voor Feyenoord met deze manoeuvre in rook is opgegaan, maar alles bij elkaar (huur, salaris en vestigingskosten) zal het niet ver van de één miljoen af zijn.

Bovendien heeft Advocaat met deze wegstuuractie ook het vakmanschap van Arnesen ter discussie gesteld en dat zit de Deen niet lekker. Voeg daarbij het consistent niet opstellen van de andere spits Bozenik, en de communicatiekomedie rond Dirk Kuyt (die weldegelijk dacht de opvolger van Dick Advocaat te worden) en men heeft enigszins een beeld van de spanningen aan de top van Feyenoord.

Pratto is overigens nog in Nederland. Maar dat komt vooral door de vliegproblemen.