Voorbeschouwing Westlandia - Rijsoord

10 May 2019, 19:44 uur
Sport
mainImage

Het beloven spannende weken te worden voor de Kraaien. Blijkbaar wist de competitieleider van de KNVB bij het invullen van het speelschema dat Rijsoord, Kloetinge en SHO om de titel zouden gaan strijden. De komende weken – en misschien wel op de allerlaatste competitiezaterdag – valt de beslissing wie zich kampioen mag noemen van de eerste klasse B. Het is voor Rijsoord zaak om dit weekend 'gewoon' hun wedstrijd in Naaldwijk tegen Westlandia winnend af te sluiten. En we zijn natuurlijk meer dan nieuwsgierig naar de uitslag van de wedstrijd in Zeeland waar Kloetinge en SHO elkaar zullen ontmoeten.

Volgende week ontvangt Rijsoord dan SHO en in de laatste competitiewedstrijd staat Kloetinge-Rijsoord op het programma. Hoezo spannend?

Maar 'even' winnen van Westlandia is niet zo makkelijk als het lijkt. In de thuiswedstrijd, eind november, werd een nipte overwinning van 2-1 behaald. Bij rust was een comfortabele voorsprong van 2-0 bereikt maar in de tweede helft werd het uiteindelijk toch nog onnodig spannend. Zeker in de slotfase was het nog even billenknijpen na de aansluitingstreffer van Westlandia.

In de laatste competitiewedstrijd van 20 april speelde Rijsoord gelijk tegen Forum Sport door in blessuretijd op voorsprong te komen en  ver in blessuretijd alsnog een goal tegen te krijgen. Tegenstander Westlandia speelde in een waar doelpuntenfestijn tegen Deltasport en wist daar met 3-5 te winnen. In hoeverre dat goede gevoel is vastgehouden zullen we zaterdag gaan beleven. Voor Rijsoord is eigenlijk maar 1 ding belangrijk: zelf winnen!

De wedstrijd in Naaldwijk op het sportpark De Hoge Bomen begint om 14.30 uur.