Voorbeschouwing Spijkenisse - Rijsoord

28 February 2020, 18:03 uur
Sport
mainImage

Het worden belangrijke weken voor vv Rijsoord. Komende zaterdag wordt er, na een week niet te hebben gevoetbald, afgetrapt tegen een directe concurrent: vv Spijkenisse. Spijkenisse werd vooraf niet als degradatiekandidaat gezien. Hoewel de laatste seizoenen in de hoofdklasse niet geweldig verliepen, bevindt de ploeg van Peter Wubben zich nu duidelijk wel in deze positie. De ploeg heeft zich in de tweede periode overigens wel prima hersteld, want er werd maar liefst vijfmaal achter elkaar gewonnen. De ploeg staat daardoor met eenzelfde aantal punten als Rijsoord op een promotie/degradatie plaats. Een positie die nog volop kansen biedt om zelfs naar de veilige twaalfde plek te klimmen. Het is en blijft immers ongemeen spannend in de hoofdklasse A. Zowel bovenin als onderin zijn de kaarten nog niet geschud.

Er is voor Rijsoord natuurlijk alles aan gelegen om een positief resultaat te behalen in Spijkenisse. Iets wat in de thuiswedstrijd van enkele maanden geleden overigens niet lukte. Toen werd het een vrij kansloze 0-3 in het voordeel van Spijkenisse. 

Voor trainer Marco van Rijn is het hoe dan ook een bijzondere ontmoeting. Komend seizoen zal hij de scepter zwaaien in Spijkenisse en zal daarom natuurlijk ook het liefst zien dat Spijkenisse zich zal handhaven in de hoofdklasse. Van Rijn kennende zal dat zaterdag zeker niet ten koste gaan van zijn huidige ploeg. De punten om te handhaven moet Spijkenisse dan ook maar halen tegen een andere tegenstander.

De wedstrijd op Sportpark Jaap Riedijk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Kommer uit Leiderdorp.