Voorbeschouwing RVVH - Rijsoord

12 April 2019, 15:50 uur
Sport
mainImage

Afgelopen zaterdag worstelde RVVH in het Zeeuwse Zoutelande tegen de plaatselijke Meeuwen en kwam in blessuretijd boven. Drie punten die hard nodig waren, want achteraf bleek dat ook dat een andere concurrent voor de onderste plaats, Deltasport, had gewonnen van Brielle. Ook Westlandia had een goeie dag en versloeg Kloetinge. Voor het Zeeuwse voetbal al met al een zwarte dag. 

Zaterdag is er weer een heel andere wedstrijd. Dan steken de voetballers van Rijsoord de Rijksweg over om naar het Sportpark van RVVH te komen. Rijsoord doet het verrassend goed. Met 44 punten uit 21 wedstrijden heeft de club de tweede plaats vast in handen. Opvallend is het aantal gescoorde doelpunten (55), tien meer dan de koploper SHO. De Kraaien scoren dus eenvoudig, iets wat RVVH nou net niet zo gemakkelijk afgaat. Afgelopen zaterdag bewees Rijsoord RVVH wel een dienst door met 3-0 te winnen van Poortugaal. Trainer is de ook bij ons bekende Steef Buijs. ‘Good old’ Mike van Gool heeft te kennen gegeven aan het einde van deze competitie zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen en wil daar graag een kampioenschap aan verbinden. Van Gool heeft een indrukwekkende voetbalcarrière achter de rug: na wat omzwervingen kwam hij acht jaar geleden bij Rijsoord terecht, waar hij twee keer topscorer van de 1e klasse werd en nog steeds regelmatig zijn goaltjes meepikt. Ook afgelopen zaterdag scoorde hij. 

Vriend en vijand waren het er over eens dat de uitwedstrijd op 8 december van het vorig jaar in Rijsoord in de thuisclub geen terechte winnaar kende. Maar, zoals Johan Cruyff altijd al zei: "Wie de meeste doelpunten maakt, wint de pot." Of dat nou verdiend is of niet. 

Maar gelukkig voor RVVH volgt na de heenwedstrijd ook altijd een terugwedstrijd en dus is er gelegenheid om op een sportieve manier revanche te nemen. Rijsoord wil daar uiteraard een stokje voor steken. Die ploeg kan zich namelijk geen misstappen permitteren in de strijd om de titel en wil blijven winnen. Zodoende zijn de belangen zaterdag behoorlijk tegenstrijdig, want een overwinning voor RVVH zou juist een belangrijke stap betekenen naar een langer verblijf in de 1e klasse. 

De kraker op Sportpark Ridderkerk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter John Kraak uit Piershil.