Voorbeschouwing RVVH - Kloetinge

22 February 2019, 14:00 uur
Sport
mainImage

Afgelopen zaterdag zagen de supporters een wedstrijd met twee gezichten waarbij het gezicht van de tweede helft, een strijdbaar RVVH, het meeste beviel en ook het effectiefst bleek. 

Je vraagt je af of het niet mogelijk is om al vanaf de aftrap van de wedstrijd met zoveel inzet te spelen. In ieder geval heeft RVVH tegen een sterke tegenstander laten zien dat het voor niemand opzij hoeft te gaan en had zelfs een overwinning niet misstaan.

Zaterdag aanstaande komt er weer een sterke tegenstander naar Ridderkerk, namelijk v.v. Kloetinge. Deze club neemt met 32 punten een derde plaats in. Opvallend is het laagste aantal tegendoelpunten in deze competitie. De Zeeuwen incasseerden slechts 18 tegentreffers. De officiële wedstrijddatum tegen Kloetinge was eerst vastgesteld op 26 januari, maar vanwege de sneeuw werd deze wedstrijd verplaatst. 

De uitwedstrijd op 3 november 2018 ging heel ongelukkig in de 95ste minuut met 2-1 verloren nadat Könemann RVVH al in de derde minuut op voorsprong had gezet. Afgelopen zaterdag wonnen de Zeeuwen op eigen veld heel benauwd thuis van BVCB (2-0) nadat er in de 86e en de 90e minuut gescoord werd. Kennelijk maakt de club er een gewoonte van om in de slotfase te scoren.

De vorige competitie dat RVVH en Kloetinge elkaar tegenkwamen was in 2014/2015. Uit werd het toen 0-0, terwijl thuis met 3-0 werd gewonnen door doelpunten van Eggers, Barradas en Krezo. Kloetinge werd hierdoor gedwongen tot het spelen van promotie/degradatiewedstrijden, waarna de club afdaalde naar de eerste klasse C. Trainer is Marcel Lourens, die onlangs zijn contract verlengde tot 2021.

Hopelijk is iedereen er vanaf de aftrap van doordrongen dat het weer bikkelen wordt om de punten. De wedstrijd op het sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van de 63-jarige scheidsrechter Roelof Luinge die er kennelijk nog steeds geen genoeg van heeft.