Voorbeschouwing RVVH - Honselersdijk

24 January 2020, 15:50 uur
Sport
mainImage

Zaterdag is voor RVVH de winterstop ten einde en wordt de competitie hervat met de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft. Tegenstander is sv Honselersdijk.

In de vorige jaargang troffen de beide clubs elkaar met wisselend succes. Op het eigen sportpark verloor RVVH de thuiswedstrijd met 1-2 terwijl de uitwedstrijd werd gewonnen met 2-6. Mede door deze uitslag bleef RVVH op doelsaldo een degradatie bespaard. 

Honselersdijk eindigde de competitie vorig seizoen op een verdienstelijke vierde plek met 44 punten. De club maakt de laatste paar jaren een opmerkelijke opmars. In 2016 speelden de Westlanders immers nog in de derde klasse, waarna ze aan het einde van de competitie van dat jaar promoveerden naar de tweede klasse. In 2018 werd doorgestoot naar de eerste klasse.

RVVH oefende tijdens de winterstop tweemaal: tegen Oranje Wit en Nieuw Lekkerland, beide ploegen die uitkomen in de eerste klasse C. Allebei de uitwedstrijden eindigden in een 1-2 overwinning voor de Ridderkerkers, maar echt overtuigend was het spel nog niet.

Honselersdijk doet het dit seizoen niet zo best. Na twaalf wedstrijden neemt de ploeg met negen punten de voorlaatste plaats in. RVVH staat met zestien punten op de achtste plek. De trainer van de bewoners van sportpark De Strijphorst is Andre Lourens.

De wedstrijd op het Gemeentelijk Sportpark begint zaterdag om 14.30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter G.W.A. Takacs.