Voorbeschouwing RVVH - Heinenoord

4 October 2019, 15:42 uur
Sport
mainImage

Wie gedacht had dat RVVH dit jaar beter uit de startblokken zou komen dan de afgelopen jaren is tot nu toe bedrogen uitgekomen. Terwijl iedereen om het hardst roept dat de club in de breedte sterker geworden is, bleek dat niet uit de afgelopen twee wedstrijden die allebei verloren gingen. Daardoor staat RVVH nu troosteloos op een gedeelde laatste plaats.

Maar: nieuwe ronde, nieuwe kansen, want zaterdag aanstaande komt er een oude bekende naar Ridderkerk, namelijk Heinenoord, een ploeg die in hetzelfde schuitje zit. Ook die club pakte nul punten uit twee wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd met 2-0 verloren van degradant XerxesDZB, terwijl de eerste wedstrijd tegen VELO in de laatste minuut met 0-1 verloren ging. 

Vorig seizoen hield RVVH aan de twee wedstrijden tegen Heinenoord maar één schamel puntje over. Thuis werd met 1-1 gelijk gespeeld en uit werd verloren met 1-2, waarna RVVH zich in de voorlaatste wedstrijd met een 3-1 overwinning op Brielle op doelsaldo wist te handhaven in de eerste klasse.

Ook bij Heinenoord hadden ze zich het begin van de competitie heel anders voorgesteld, want na twee wedstrijden bevinden ze zich ook troosteloos onderaan met nul punten en evenveel gescoorde doelpunten. Heinenoord is er dus alles aan gelegen de eerste winstpunten binnen te halen. Maar ook RVVH zal punten moeten gaan pakken om niet te ver achterop te raken.

De wedstrijd op het Gemeentelijk Sportpark begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Franklin Berg uit Rotterdam.