Voorbeschouwing RVVH - Forum Sport

11 October 2019, 15:39 uur
Sport
mainImage

Afgelopen zaterdag speelde RVVH een wedstrijd met twee gezichten. Na 45 minuten stond er een bijna uitzichtloze 0-2 op het scorebord vanwege gemiste kansen en een paar verdedigingsfouten. Bij de supporters overheerste dan ook de gedachte: daar gaan we weer. Maar gelukkig liet de tweede helft een ander RVVH zien en met veel inzet en strijd stond er na 90 minuten 4-2 op datzelfde bord. Een mooie prestatie. Misschien dat eenzelfde instelling vanaf minuut één van de wedstrijd meer rust op en rond het veld zou brengen. Het gaat in ieder geval beter dan vorig jaar want toen kwam de eerste winstpartij pas in de achtste wedstrijd tegen Deltasport toen RVVH, na twee gelijke spelen, in een tumultueuze wedstrijd thuis met 3-1 de eerste driepunter binnenhaalden.

Zaterdag aanstaande krijgt RVVH weer een bekende tegenstander uit de vorige competitie op bezoek, namelijk Forum Sport uit Voorburg. Forum Sport is een grote vereniging met ca. 1300 leden en 60 teams. De vereniging is nog vrij jong, ontstaan in 1998 na een fusie tussen DEVJO en SV Voorburg. Het wordt dus een wedstrijd tussen een 101 jarige en een jonkie van 21. Hopelijk doen de oudjes het nog het best. In de vorige competitie eindigde Forum Sport met 42 punten op een verdienstelijke vijfde plaats. De bewoners van sportpark ’t Loo hebben na drie wedstrijden vier punten gesprokkeld waarmee ze de achtste plaats innemen. Afgelopen zaterdag verloren ze thuis met 0-2 van degradant XerxesDZB. In de competitie 2018-2019 speelden we thuis met 1-1 gelijk en verloren we uit met 2-0. De trainer van Forum Sport, Dennis den Turk, vindt dat zijn team te lief speelt tegen tegenstanders die de beuk erin gooien. Waarvan akte.

Op de website van de club wordt in de voorbeschouwing van de wedstrijd van zaterdag a.s. RVVH genoemd als het lelijke eendje van de vorige competitie. Als ze in Voorburg hun sprookjes goed kennen moeten ze dan ook weten dat datzelfde lelijke eendje zich later ontwikkelde tot een prachtige sierlijke zwaan. De wedstrijd op het Gemeentelijk Sportpark begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van de 64-jarige scheidsrechter Roelof Luinge die al sinds 1983 actief is als scheidsrechter en die naast een aantal interlands meer dan 700 wedstrijden floot in het betaalde voetbal. Petje af.