Voorbeschouwing RVVH - BVCB

10 May 2019, 19:12 uur
Sport
mainImage

Afgelopen zaterdag wist RVVH in een zeer matige uitwedstrijd met 1-2 te winnen van Deltasport. Op een koud en winderig sportpark De Broekpolder werden na een moeilijke tweede helft via doelpunten van Merencia en Sönmez de drie zeer welkome punten binnen gesleept. Door deze uitslag is een directe degradatie naar de 2eklasse afgewend. De schoonheid van het spel is nu even niet van belang, nu gaat het om de knikkers. Maar als we nog meer punten willen halen zal er in de resterende drie wedstrijden toch beter gevoetbald moeten worden.

Zaterdag aanstaande verwelkomt RVVH de Bergschenhoekse VoetbalClub Bergschenhoek, kort gezegd BVCB. De club neemt momenteel op de ranglijst de achtste plaats in met 28 punten uit 23 gespeelde wedstrijden en is nog niet veilig. De uitwedstrijd op 24 november op een ijskoud sportpark De Sporthoek eindigde in een voor RVVH teleurstellende 2-1 nederlaag.

Trainer van de club is Jan Everse, 65 jaar, en oud-speler van onder andere Feijenoord en Ajax en daarna trainer van onder meer FC Zwolle, Sparta en ook nog twee maanden van RVVH voordat hij naar SC Heerenveen vertrok.  Opvallend is het resultaat van BVCB in uitwedstrijden: van de laatste vijf werd alleen tegen Honselersdijk gelijkgespeeld, de overige wedstrijden gingen verloren.

Als wij de nacompetitie willen ontlopen, en dat willen wijnatuurlijk, dan zal vanaf nu elke wedstrijd gewonnen moeten worden willen wij niet afhankelijk zijn van de uitslagen van de overige wedstrijden want de meeste van onze concurrenten spelen nog tegen elkaar en dus kan er nog van alles gebeuren. Gek genoeg kunnen we zelfs nog een periodetitel halen maar daar moeten we maar even niet aan denken, directe handhaving in de eerste klasse zou al mooi zijn.

Door dit resultaat zijn we de veilige elfde plaats, die nu ingenomen wordt door Poortugaal, tot op één punt genaderd. Poortugaal speelt zaterdag a.s. thuis tegen de Meeuwen, op 18 mei uit tegen BVCB en op de slotdag 25 mei thuis tegen Deltasport. Op papier hebben zij dus een minder zwaar programma dan RVVH. Maar, je weet maar nooit, voetbal kan soms een verrassend raar spel zijn. Het doelsaldo van Poortugaal en RVVH is ook nagenoeg gelijk.

Na deze wedstrijd volgen er in de reguliere competitie voor RVVH nog twee wedstrijden uit tegen Heinenoord op 18 mei en de laatste thuis op 25 mei tegen Brielle. Het zou mooi zijn als dat dan voor ons ook de laatste wedstrijd zou zijn van deze competitie. 

De wedstrijd van zaterdag a.s. begint om 14.30 uur.