Voorbeschouwing Rijsoord - Zwaluwen

30 August 2019, 17:38 uur
Sport
mainImage

Na een redelijk korte voorbereiding mogen de mannen van Steef Buijs deze zaterdag weer aan een nieuwe competitie gaan beginnen. Het was een mooi en uiteindelijk terechte kampioenschap in de sterke eerste klasse B, waardoor Rijsoord na één jaar dus weer terugkeert in de Hoofdklasse.

Of het team daar klaar voor is en weer van zich zal doen spreken is natuurlijk de grote vraag. Mutaties in de selectie zijn de laatste jaren gebruikelijk en ook na afloop van het succesvolle seizoen was dat het geval. Hoe en of de nieuwe spelers kunnen worden ingepast is altijd een puzzel en een uitdaging voor elke trainer. In de voorbereiding en de gespeelde oefenwedstrijden werd met wisselend succes gespeeld en werden prima momenten ook gevolgd door onnauwkeurigheden. Eigenlijk dus typische zaken die bij een voorbereiding horen en waar dat ook mag.

Maar vandaag, als het weer om een "echte" wedstrijd gaat, zullen de neuzen weer allemaal dezelfde kant op moeten staan. De tegenstander van vandaag heeft misschien nog wel een grotere uitdaging. Zwaluwen Vlaardingen presteerde vorig jaar uitstekend in de hoofdklasse, maar zag wel bijna de volledige selectie vertrekken. De nieuwe trainer Ralph Kalkman zal dus met een compleet nieuwe selectie het avontuur aan moeten gaan. Niet vreemd dat zij ook in de voorbereiding met wisselend succes hun oefenwedstrijden hebben afgewerkt. Vorige week was in ieder geval een mooie opsteker toen zij met ruim verschil (4-0) tegenstander Argon aan de kant schoven.

Twee seizoenen geleden was het overigens Zwaluwen dat tweemaal de winst wist op te eisen tegen de Kraaien. Maar zoals bekend: resultaten uit het verleden... Het belooft in alle opzichten een spannende wedstrijd te worden waarvan het belang om een goed resultaat in de eerste competitiewedstrijd neer te zetten eigenlijk van het grootste belang zal zijn.