Voorbeschouwing Rijsoord - Spijkenisse

27 September 2019, 16:05 uur
Sport
mainImage

Deze zaterdag komt een min of meer 'oude' bekende naar Rijsoord. Hoewel de Kraaien Spijkenisse in de competitie de laatste jaren niet tegenkwamen, werd er wel regelmatig tegen elkaar geoefend. Zaterdag ontmoeten beide ploegen elkaar in het kader van de competitie. 

Feit is dat Spijkenisse, dat wordt getraind door Peter Wubben, niet al te best is gestart. Vorige week werd pas het eerste punt gehaald tegen sc Feyenoord, de club die overigens ook van een matige competitiestart mag spreken. Rijsoord mocht vorige week in Katwijk in de laatste fase van de wedstrijd nog aanspraak maken op een puntje, maar verloren werd er tegen Rijnvogels uiteindelijk toch (3-1).

Het team van Steef Buijs heeft na vier wedstrijden vier punten behaald en vindt zichzelf terug op de twaalfde plaats van de hoofdklasse. Dat zegt nog helemaal niks, want de competitie is nog lang. De wedstrijden die verloren gingen, allebei buitenshuis, waren echter wel tegen tegenstanders die momenteel samen de ranglijst aanvoeren. Dat zal dus ook iets zeggen. 

Maar goed, tegenstander Spijkenisse zal er zaterdag alles aan willen doen om weg te komen uit de onderste regionen en zal voor niks anders dan de winst naar de Vlasstraat komen. Het is aan Rijsoord om hun ongeslagen status in thuiswedstrijden vast te houden en de te verwachten Spijkenisser storm te weerstaan. 

De wedstrijd in Rijsoord begint om 14.30 uur.