Ridderkerks Dagblad | Voorbeschouwing Rijsoord - AZSV

Voorbeschouwing Rijsoord - AZSV

mainImage

Er was vorige week natuurlijk teleurstelling na het verlies tegen een 'concurrent' als het gaat om het realiseren van lijfsbehoud in de hoofdklasse. Aan de andere kant is er ook het besef dat de Kraaien niet in alle resterende wedstrijden een positief resultaat kunnen behalen. Tegenstander DUNO zal de komende weken zeker nog wel verder stijgen op de ranglijst. Na de vrije val die de club doormaakte heeft men in de winterstop “even” 5 nieuwe spelers aan kunnen trekken. Iets waar Rijsoord slechts van kan dromen en het met de huidige selectie moet bolwerken. Onze selectie wordt door verschillende (langdurige) blessures wel danig op de proef gesteld, maar het is goed om te zien dat de bereidheid er is om er met elkaar alles aan te doen om boven de streep te eindigen. Met het nog te spelen aantal wedstrijden en de onderlinge verhoudingen in de staart van het klassement behoort dat nog altijd tot de mogelijkheden.

Komend weekend is er gewoon weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen wanneer AZSV uit Aalten op bezoek komt aan de Vlasstraat. Een ploeg die het goed doet en bovenin meedraait in de hoofdklasse A en duidelijk in de race is voor (rechtstreekse) promotie. In de heenwedstrijd in Aalten kon Rijsoord voetballend goed meekomen maar verloor het de wedstrijd en het uitzicht op een goed resultaat al in de eerste minuut van de wedstrijd en ook nog eens in de eerste minuut van de tweede helft. Toen werd er te gemakkelijk een tegendoelpunt geïncasseerd. Het is dus zaak voor de ploeg van Marco van Rijn om scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Dan zijn er zeker mogelijkheden om net als tegen de hoogvliegers van sc Feyenoord en Sportlust’46 een positief resultaat neer te zetten.

AZSV zal die misschien wel verrassende resultaten zeker meenemen in hun voorbereiding en extra druk voelen om de punten mee te nemen naar Aalten. Rijsoord steekt daar maar wat graag een stokje voor.

De wedstrijd in Rijsoord begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Elissen.