Voorbeschouwing Kloetinge - Rijsoord

24 May 2019, 17:41 uur
Sport
mainImage

Zaterdag is het zover. De apotheose van de spannende competitie in de eerste klasse B zal dan plaats gaan vinden. Rijsoord of Kloetinge zal zich dan kampioen mogen noemen en promoveert naar de hoofdklasse. Vanaf de winterstop is het kampioenschap een strijd geworden tussen SHO, Kloetinge en Rijsoord. En die strijd is tot en met de laatste competitie rondes gevoerd.

Twee rondes voor het einde won Kloetinge van SHO (1-0) en manoeuvreerde zich weer in een kansrijke positie voor directe promotie. In de voorlaatste ronde zouden Rijsoord en SHO de degens kruisen en moest Kloetinge naar laagvlieger Deltasport. Rijsoord won de wedstrijd van SHO (2-1) en veroordeelde de tegenstander zo tot het spelen van nacompetitie om promotie te bewerkstelligen. In die andere wedstrijd werd natuurlijk wel een overwinning van Kloetinge verwacht, maar met een eclatante 9-0 overwinning had eigenlijk niemand rekening gehouden. Een uitslag die met opgetrokken wenkbrauwen werd ontvangen, knap van Kloetinge maar eigenlijk respectloos van Deltasport.

Direct gevolg is dat Kloetinge nu weer hoop en mogelijkheden ziet om met een overwinning met meer dan twee doelpunten verschil, zelfs een kampioenschap binnen te halen. Iets wat bij een ‘normale’ overwinning als onmogelijk werd gezien, omdat ‘de kraaien’ een veel beter doelsaldo hadden van plus 12.

Maar goed, natuurlijk heeft de equipe van Steef Buijs nog steeds het beste uitgangspunt voor het kampioenschap, want zij hoeven niet te winnen en kunnen zich zelfs een klein verlies permitteren. Het belooft zo in ieder geval een open en spannende wedstrijd te worden met een hopelijk voor Rijsoord goede afloop.

Als we nog even kijken naar de onderlinge resultaten van de laatste jaren dan heeft Rijsoord de beste papieren en ook kijkend naar de wedstrijden van Kloetinge in deze competitie zijn er vier overwinningen geweest met een verschil van meer dan twee doelpunten, twee uit en twee thuis. Dus laten we de druk maar bij Kloetinge laten, zij moeten en wij mogen. Rijsoord moet profiteren van de ruimte die zeker zal ontstaan en moet naar Kloetinge afreizen voor een overwinning.

Dat zou een mooie afsluiting zijn van deze competitie. In de thuiswedstrijd werd overigens een doelpuntloos gelijkspel genoteerd.

De wedstrijd in Zeeland met in ieder geval een volle supportersbus uit Rijsoord begint om 14.30 uur.