Voorbeschouwing Honselersdijk - Rijsoord

22 February 2019, 17:00 uur
Sport
mainImage

Komend weekend reist de selectie van Steef Buijs af naar Honselersdijk om het daar op te nemen tegen de plaatselijke voetbalclub. Op een eerder moment in januari waren de winterse omstandigheden er de oorzaak van dat het duel destijds niet door kon gaan.

Inmiddels is de competitie weer op gang gekomen en heeft Rijsoord een goede herstart gemaakt. En dat is wel eens anders geweest. Vorige week werd alweer de derde overwinning van 2019 genoteerd. Tegen laagvlieger De Meeuwen werd met ruime cijfers gewonnen: 4-1. 

Tegenstander Honselersdijk is ook goed begonnen na de winterstop. Eerst werd SHO op eigen veld verslagen, vervolgens werd gewonnen van Poortugaal. Vorige week beleefde de club een mindere dag, toen met 2-0 werd verloren in de derby tegen Westlandia. Honselersdijk staat momenteel op een zesde plaats in de competitie.

In de thuiswedstrijd in november wisten de 'Kraaien' dan misschien wel een ruime overwinning te behalen, maar de uitslag van 5-1 was zeker geflatteerd te noemen. Daar zal de trainer van Honselersdijk, Piet Boon, zijn spelers bewust van willen maken. 

Extra motivatie voor de spelers van Rijsoord zal zeker zijn dat bij winst de tweede periode zal worden binnengehaald. Daarmee wordt in ieder geval deelname aan de nacompetitie afgedwongen. Bij een gelijkspel of verlies is Rijsoord afhankelijk van het resultaat van Kloetinge, dat op bezoek gaat bij RVVH. 

De wedstrijd op het sportpark aan de Strijphorst 2 in Honselersdijk begint op het gebruikelijke tijdstip van 14.30 uur.