Voorbeschouwing FC Rijnvogels - Rijsoord

20 September 2019, 14:55 uur
Sport
mainImage

Rijsoord nam vorige week tegen Achilles '29 revanche voor de oorwassing die het kreeg in de uitwedstrijd bij Sportlust '46. Bij de rust was er dan nog wel een achterstand van 0-1, maar die werd snel weggepoetst. Met 4-1 kwam de tegenstander er nog genadig vanaf. Winnen was 'vereist' en dat deden de Kraaien uiteindelijk met de gewenste inzet en overtuiging.

Komend weekend wordt weer een ander verhaal. Trainer Steef Buijs zal met Rijsoord aantreden tegen FC Rijnvogels in Katwijk. Een tegenstander die de ambitie uitspreekt om in de top van de hoofdklasse mee te draaien en ook graag weer terug zal willen keren naar de derde divisie. En dus zal de thuisploeg er alles aan willen doen om de drie punten in Katwijk te houden. Kijkend naar de onderlinge wedstrijden van twee jaar geleden in de hoofdklasse is dat zeker geen verkeerde gedachte. Toen werd namelijk twee keer gewonnen, 1-0 in Katwijk en 1-3 in Rijsoord.

Maar resultaten uit het verleden... Zaterdag gaan we zien in hoeverre het goede gevoel van afgelopen weekend meegenomen wordt naar Katwijk. Dat goede gevoel geldt natuurlijk ook voor Rijnvogels. Zij wonnen hun uitwedstrijd vorig weekend bij 's-Gravenzande met 1-0: in de huidige competitie werd ook nog niet verloren en moesten ze alleen de punten verrassend delen met promovendus ARC in hun vorige thuiswedstrijd.

De wedstrijd op Sportpark de Kooltuin in Katwijk begint om 14.30 uur.