Voorbeschouwing De Meeuwen - Rijsoord

15 February 2019, 12:55 uur
Sport
mainImage

Dit weekend speelt Rijsoord de verste uitwedstrijd van het seizoen. In Zoutelande, wie kent het niet, spelen de ‘kraaien’ tegen de plaatselijke Meeuwen. Bij de eerste ontmoeting in september was Rijsoord duidelijk een maatje te groot en won het afgetekend met 5-1. Toch is dat geen garantie om zo maar de drie punten op te halen in Zeeland. 

Afgaande op de stand op de ranglijst zou dat eigenlijk wel moeten. Rijsoord is de te kloppen lijstaanvoerder en de Meeuwen staat op de twaalfde plek met vijftien punten. Die punten zijn overigens, behoudens een gelijkspel bij BVCB, allemaal thuis behaald. En daar zit dus de uitdaging. Grote nederlagen buitenshuis worden vaak gevolgd door een resultaat op het eigen natuurgras, terwijl veel tegenstanders in het bezit zijn van kunstgras. Dat vergt dus aanpassing aan de omstandigheden en dat wordt de grootste uitdaging voor de ploeg van Steef Buijs. 

Na de overwinning van vorige week op Deltasport heeft Rijsoord zich hersteld van de nederlaag eerder tegen Heinenoord. Het lijkt er zelfs op dat Rijsoord, SHO en Kloetinge zich een beetje losmaken van de rest in deze spannende eerste klasse B en zij onderling uit gaan maken wie er kampioen zal worden. Ook is Rijsoord hard op weg naar de winst in de tweede periode. De Meeuwen verloren vorige week kansloos met 6-0 bij Forum Sport.

Kortom, er is genoeg motivatie aanwezig voor de spelers en de technische staf om een goed resultaat te behalen. In het kielzog van het eerste elftal reist ook het tweede elftal naar Zoutelande af. Ook dit elftal, onder leiding van Cees van den Heerik, speelt een voorname rol in de reserve eerste klasse en ook zij hopen de punten mee te nemen uit Zoutelande.  

Goede resultaten zullen zeker bijdragen aan het gezellige samenzijn wat beide elftallen op de terugweg hebben, als we stoppen bij de Raayberg in Bergen op Zoom. Beide wedstrijden beginnen in Zeeland om 14.30 uur.