mainImage

Verstappen met middelvinger naar Hamilton: 'Domme idioot'

Max Verstappen
23 oktober 2021, 09:29 uur
Sport, IJsselmondeNieuws

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn tijdens de tweede vrije training voor de Grote Prijs van de Verenigde Staten met elkaar de strijd aangegaan, alsof de Grand Prix al was begonnen. De twee titelkandidaten reden even op hoge snelheid een stukje naast elkaar op het circuit in Austin en weigerden elkaar voorrang te geven. Door een achterblijver moest Verstappen even inhouden waarna Hamilton alsnog wegstoof. "Domme idioot", grinnikte de WK-leider waarna hij de titelhouder uit Groot-Brittannië ook nog even de middelvinger meegaf.

Kort na het 'incident' met Hamilton besloot Verstappen te stoppen met het rijden op de zachte banden. "Ik ben hier klaar mee. Laten we ons richten op de lange runs", zei hij tegen zijn teamleden. Hij kwam in de tweede sessie niet verder dan de achtste tijd: 1.35,824. De kopman van Red Bull had in de eerste vrije training de derde tijd neergezet, ruim achter de Mercedessen van Valtteri Bottas en Hamilton.

Sergio Pérez, de Mexicaanse ploeggenoot van Verstappen, liet in de tweede sessie de beste tijd noteren: 1.34,946. Hamilton reed achter Lando Norris (1.35,203) de derde tijd (1.35,310).

Op Verstappen.com blikte de Nederlandse F1-coureur met gemengde gevoelens terug op de tweede vrije training. "Ik kon geen snelle ronde doen op de zachte band. In zijn geheel is het hier niet gemakkelijk, de baan is erg hobbelig en om een goed compromis te vinden is niet gemakkelijk, we hebben een paar positieve dingen waar we naar moeten kijken. We zullen daar voor zaterdag aan blijven werken."

Volgens Verstappen voelde zijn bolide tijdens de korte runs niet slecht aan. "Maar het was gewoon een zooitje met het verkeer." Daardoor ontstond uiteindelijk ook de confrontatie met Hamilton. "We gaan allemaal voor een snelle ronde, dus ik snap niet helemaal wat daar precies gebeurde."


Door: ANP | Foto: ANP