Verdediger Geertruida verlaat trainingskamp Oranje ook met blessure

17 November 2023, 12:11 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Lutsharel Geertruida kan zaterdag niet meedoen met het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. De verdediger van Feyenoord liep donderdag tijdens een besloten training een blessure op. Medisch onderzoek wees vrijdag uit dat de ontmoeting met Ierland te vroeg komt voor Geertruida, die het trainingskamp van Oranje verlaat en ook geen deel uitmaakt van de selectie voor het laatste EK-kwalificatieduel met Gibraltar van komende dinsdag.

Jeremie Frimpong van Bayer Leverkusen liep donderdag tijdens de besloten oefensessie ook een blessure op en kan eveneens niet meedoen. Bondscoach Ronald Koeman riep PSV'er Jordan Teze op als zijn vervanger. Voor Geertruida komt geen vervanger, zodat de spelersgroep nu uit 22 man bestaat.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Geertruida een blessure oploopt tijdens een interlandperiode. Twee maanden geleden haakte de zesvoudig international af tijdens de laatste training voor de uitwedstrijd tegen Ierland in Dublin. Die blessure viel toen mee. Geertruida kon kort daarna zijn rentree bij Feyenoord alweer maken.

Koeman mist zaterdag heel wat verdedigers tegen Ierland. Naast Geertruida en Frimpong zijn ook Nathan Aké, Matthijs de Ligt, Micky van de Ven, Sven Botman, Tyrell Malacia en Jürrien Timber door blessures niet inzetbaar.

Eerder meldden bovendien aanvallers Brian Brobbey en Steven Bergwijn zich met blessures af. Middenvelder Frenkie de Jong en aanvaller Memphis Depay zijn al langer niet beschikbaar.

De overgebleven 22 spelers werken om 12.00 uur de laatste training af. Die is alleen het eerste kwartier openbaar voor media. Om 14.00 uur geven Koeman en vleugelverdediger Denzel Dumfries, die tegen de Ieren zijn vijftigste interland speelt, een persconferentie.

Het Nederlands elftal plaatst zich bij een overwinning op Ierland voor het EK van komende zomer in Duitsland. Drie dagen later volgt de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, in Portugal tegen Gibraltar.

 


Door: ANP