Ridderkerks Dagblad | Van der Graaff: halve eeuw vrijwilliger Feyenoord

Van der Graaff: halve eeuw vrijwilliger Feyenoord

mainImage
Herman van der Graaf (rechts) met Raymond van Meenen, manager Academie.

Herman van der Graaff werd zaterdag op Varkenoord in het zonnetje gezet vanwege een uniek jubileum: hij is precies vijftig jaar betrokken bij Feyenoord. Uit handen van Raymond van Meenen (manager van Feyenoord Academy) en Peggy Calicher (manager Sportclub Feyenoord) kreeg de 77-jarige secretaris en gastheer van Feyenoord Academy een bos bloemen, een fles whisky en een ingelijst Feyenoord-shirt cadeau.

Van der Graaff werd in december 1955 op dertienjarige leeftijd lid van Sportclub Feyenoord. Hij doorliep als speler de C-, B- en A-afdeling en speelde vanaf 1961 tot en met 1978 als senior in het zesde tot en met het twaalfde elftal. Zijn voetbalkwaliteiten vallen echter in het niet bij de vele rollen die hij als vrijwilliger bij zowel Sportclub Feyenoord als de BVO heeft vervuld.

Bij de Sportclub begon hij in de vroege jaren ’70 als jeugdleider, om in 1976 toe te treden tot de jeugdcommissie, waarvan hij ruim veertien jaar deel uitmaakte, waarvan twaalf als voorzitter. Ook was hij gedurende twee periodes (1978-1983 en 1994-2012) lid van de ballotagecommissie. Van der Graaff mag zich sinds 2 december 2004 Lid van Verdienste van Sportclub Feyenoord noemen.

Zijn vrijwilligers-carrière bij Feyenoord begon in 1992. Het was de periode waarin de jeugdopleiding van de Rotterdamse voetbalclub werd opgezet en waarvan de basis nog altijd is terug te vinden in de huidige Feyenoord Academy. Als secretaris was Van der Graaff in die tijd verantwoordelijk voor alle wedstrijd- en toernooizaken en was hij medeorganisator van diverse grote internationale jeugdtoernooien.

Na al die jaren is Van der Graaff nog altijd nauw betrokken bij Feyenoord. Sinds jaar en dag is hij elke zaterdag Feyenoords gastheer in de bestuurskamer op Varkenoord. Voor velen is Van der Graaff op die dagen het vaste gezicht bij binnenkomst: een vertrouwd gezicht aan de ontvangsttafel – met zicht op het hoofdveld – waar hij de gasten op zijn manier hoffelijke manier verwelkomt. Hij hoopt 't nog lang vol te houden.