Van Bronckhorst nieuwe trainer Rangers FC

18 November 2021, 20:02 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst is de nieuwe hoofdtrainer van de Schotse topclub Rangers FC. De 46-jarige Rotterdammer moet eerst nog wel een werkvergunning ontvangen voordat hij in Glasgow aan de slag kan gaan.

Rangers was op zoek naar een nieuwe trainer na het vertrek van Steven Gerrard, die een week geleden overstapte naar de Engelse club Aston Villa. Van Bronckhorst werd direct genoemd als mogelijke opvolger van Gerrard. Hij kwam tussen 1998 en 2001 uit voor de Schotse recordkampioen.

De 106-voudig international van Oranje was van 2015 tot en met 2019 trainer van Feyenoord. Hij leidde zijn club in 2017 naar de eerste landstitel in achttien jaar. Van Bronckhorst ging begin vorig jaar aan de slag bij de Chinese club Guangzhou R&F, maar in december stapte hij op. Hij wilde terug naar zijn familie, die hij als gevolg van de coronacrisis maandenlang niet had kunnen zien.

Rangers FC staat bovenaan in de Schotse competitie. De voorsprong op concurrent Celtic bedraagt 4 punten. De eerstvolgende wedstrijd van Rangers FC is het bekerduel zondag op eigen veld tegen Hibernian. Op 25 november wacht de thuiswedstrijd tegen Sparta Praag in de Europa League. De Schotse topclub neemt in groep A na vier speelronden de derde plaats in met 4 punten.

"Ik ben zeer verheugd om als nieuwe trainer terug te keren bij Rangers", laat Van Bronckhorst opgetogen weten. "Ik prijs mezelf gelukkig dat ik kan gaan werken met een team dat er op alle fronten goed voorstaat en dat voor een groot deel bestaat uit winnaars. Ik kijk ernaar uit om het werk dat al is gedaan voort te zetten en te verbeteren. Ik ben dankbaar dat ik bij deze geweldige club met de ongelooflijke supporters weer aan het werk mag."

Volgens sportief directeur Ross Wilson haalt Rangers FC met Van Bronckhorst een echte winnaar binnen. "Dat heeft hij in het verleden wel bewezen. In heel Europa werd hij als speler gerespecteerd en als coach kan hij op hetzelfde respect rekenen. Hij kent de club, hij kent de kwaliteiten van de selectie en zit helemaal op dezelfde lijn wat betreft aanpak en mentaliteit. We hebben heel snel een akkoord bereikt met hem en hebben genoten van de manier waarop we zijn technische staf hebben samengesteld."

De directie van Rangers FC heeft de contractduur en de assistenten van Van Bronckhorst nog niet bekendgemaakt.


Door: ANP