Ridderkerks Dagblad | 'UEFA wil CL en Europa League verkort uitspelen'

'UEFA wil CL en Europa League verkort uitspelen'

mainImage

De UEFA werkt aan een plan om de Champions League en Europa League met een verkort schema te voltooien. Dat beweert voorzitter Angel Torres van Getafe, de Spaanse club die Ajax in februari de toegang tot de achtste finales van de Europa League belemmerde.

"Het plan is om vanaf de kwartfinales niet twee, maar eenmaal tegen elkaar te spelen", verklapte hij op de Spaanse radiozender Cadena COPE. "Dus vanaf de kwartfinales steeds maar één wedstrijd in een stad. Ze nemen op 17 juni een definitieve beslissing, dan vergadert het uitvoerend comité van de UEFA."

De UEFA zegt dat een speciale werkgroep nog steeds kijkt naar meerdere opties om de Champions League en de Europa League uit te spelen. Een aantal achtste finales van beide toernooien zijn ook nog niet afgewerkt.

Deelname

Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta en RB Leipzig zijn al zeker van deelname aan de kwartfinale van de Champions League.

De finale van Champions League was aan Istanbul vergeven. Gdansk zou de twee beste ploegen van de Europa League vervangen. Volgens de New York Times wordt de eindstrijd van de Champions League niet meer in Istanbul afgewerkt. De krant meldt dat vrijdag op basis van een anonieme bron.


Door: ANP | Foto: ANP