Trein Oranje rijdt niet, selectie vliegt in avond naar Dortmund

9 July 2024, 18:47 uur
Sport
mainImage
ANP

Bondscoach Ronald Koeman kan zijn afsluitende persconferentie voor de halve finale tegen Engeland op het EK niet in het Signal Iduna Park van Dortmund geven. Oranje wilde met de trein van Wolfsburg naar Dortmund reizen, maar door een stremming op het traject kwam die treindienst te vervallen.

Oranje pakt nu om 20.20 uur het vliegtuig naar Dortmund, waar de halve finale woensdag om 21.00 uur begint. De KNVB onderzoekt nog of Koeman op een andere manier met de media kan communiceren.

Koeman zal blij zijn dat hij ervoor had gekozen om de afsluitende training niet in Dortmund af te werken. Oranje trainde dinsdagmiddag in Wolfsburg voor het laatst in aanloop naar de halve eindstrijd tegen Engeland. Die oefensessie was voor een groot deel besloten. Journalisten moesten na een kwartier het AOK Stadion verlaten.

Het Nederlands elftal reisde eerder op het EK twee keer met de trein naar Berlijn. De ploeg moest eenmaal de bus terugnemen, omdat de trein laat op de avond niet meer reed naar Wolfsburg. Daar verblijft Oranje tijdens de Europese eindronde. "Het is prima reizen met de trein", zei Koeman toen daarover. "Tijdens mijn periode als trainer in Engeland reisden we ook vaak met de trein. De UEFA wil er een groen EK van maken, maar dan moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat de trein rijdt."
 

 


Door: ANP