Trainer Arne Slot: Feyenoord was ruim een uur beter dan Ajax

22 January 2023, 18:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot denkt dat veel neutrale toeschouwers wel kunnen leven met de uitslag van de topper tussen Feyenoord en Ajax (1-1). "Maar ik ben de trainer van Feyenoord", zei hij. "En we speelden ook thuis. Dus ik ben niet helemaal tevreden."

"Ik vind het heel positief dat we voetballend met Ajax mee konden", zei Slot. "Sterker nog, we hebben ze 65 minuten lang onder druk gezet. Met heel veel kracht. Daarna was Ajax 10 minuten sterker. Onze doelman Justin Bijlow redde ons toen. En daarna scoort Ajax wel. Maar na die gelijkmaker herstelden we ons weer. Dat is knap."

Slot deelde een compliment uit aan Mats Wieffer, die vorig seizoen nog bij Excelsior speelde. "Iedereen weet dat ik een grote fan van Steven Berghuis ben", zei de coach van Feyenoord. "Maar Mats heeft hem redelijk uit de wedstrijd gespeeld. Dat is een groot compliment."

Trotse koploper

Feyenoord is halverwege de competitie de trotse koploper van de Eredivisie. Maar Slot wil nog niet zeggen dat zijn ploeg de voornaamste titelkandidaat is. "Ik denk dat de bovenste vijf ploegen elkaar weinig toegeven. We zijn dit seizoen nog niet weggespeeld in Nederland. Ook niet door PSV van wie we hebben verloren. Maar we winnen onze wedstrijden ook niet altijd makkelijk of op basis van individuele kwaliteiten."

Feyenoord houdt een voorsprong van 5 punten op Ajax. "Maar ik schrijf ze niet af hoor", zei Slot. "Ze zitten in een lastige periode, maar ze hebben ook nog zoveel individuele kwaliteiten. Ook daarom verdienen we een compliment. Want we waren een groot deel van de wedstrijd sterker. Helaas hebben we niet gewonnen. Ik vind dat ons publiek wel heeft gewonnen. Ze hebben voor een geweldige sfeer gezorgd. En zonder ongeregeldheden. Dat mag ook gezegd worden. Al had ik liever zelf gewonnen."


Door: ANP