Topsportprogramma turnen heren komt naar Rotterdam

15 December 2020, 14:58 uur
Sport
mainImage
Google Maps

Vanaf volgend jaar is Rotterdam gastheer van het TeamNL topsportprogramma turnen heren. In Topsportcentrum Rotterdam wordt één hal helemaal verbouwd en ingericht voor het turnen. Dat is 15 december bekendgemaakt door de betrokken partijen: KNGU, NOC*NSF, CTO Metropool, gemeente Rotterdam en Rotterdam Topsport.

Op 1 september 2021 opent CTO Metropool officieel zijn deuren voor het turnprogramma. CTO Metropool wordt het centrum voor de beste mannelijke turners uit Zuidwest-Nederland die allen potentie hebben om aan de Olympische Spelen deel te gaan nemen. In totaal gaat het om vijf topturners, van wie Rotterdammer Bart Deurloo de bekendste is, en een groep aankomende junioren die zich voorbereidt op de Spelen van Parijs. Nu trainen de regionale topturners nog in Zwijndrecht, bij vereniging O & O. De opleidingslijn voor talenten blijft daar.

In Topsportcentrum Rotterdam wordt Topsporthal 2 volledig verbouwd. Met medewerking van het Albeda Sportcollege wordt de hal vrijgemaakt en helemaal ingericht als turnlocatie.

De komst van het topsportprogramma is goed voor de hele turnsport in Rotterdam. Door een tekort aan accommodaties werken verenigingen in de regio nu noodgedwongen met wachtlijsten. Zij krijgen met de turnhal in het Topsportcentrum letterlijk de ruimte om te groeien. Zodoende krijgen meer kinderen en volwassenen in Rotterdam de mogelijkheid om te bewegen.

Sportwethouder Sven de Langen vindt de komst een belangrijke stap: “Een geweldige stip op de horizon om het heren turnen topsportprogramma volgend jaar als eerste CTO-programma in Rotterdam te verwelkomen. Hier hebben we de afgelopen jaren samen met Rotterdam Topsport hard aan gewerkt en ik ben trots dat het is gelukt. Met de komst van het mannenturnen begint ook een nieuw hoofdstuk voor Topsportcentrum Rotterdam. Zij geven onderdak aan een deel van teamNL en worden een springplank naar mooie Olympische prestaties.”